Misterul prăbuşirii avionului Tarom, din decembrie '89. Crimă sau accident?

Ultima actualizare:

Deși a trecut mult timp de la tragicul eveniment, motivul real al prăbușirii în 1989 a aeronavei Tarom în care afla un jurnalist de origine britanică rămâne în continuare învăluit în mister chiar și în ziua de astăzi.

Monument aviatic Vişina FOTO: CS
Monument aviatic Vişina FOTO: CS

Marţi, 28 decembrie, s-au comemorat 32 de ani de la tragicul eveniment aviatic din Vişina, judeţul Dâmboviţa, acolo unde un avion Tarom ar fi fost bombardat de militarii de la Baza Boteni.

Misterul prăbuşirii avionului Tarom: crimă sau accident?

Incidentul aviatic s-a produs în pădurea Mălineasa, în data de 28 decembrie 1989. La scurt timp după decolare, piloţii au pierdut controlul avionului, iar acesta s-a prăbuşit în apropierea comunei Vişina.

Rezultatele în cazul acestui eveniment nu au fost făcute publice nici până în ziua de astăzi, iar Parchetul Militar a conexat acest dosar marelui dosar al Revoluţiei din 1989, fiind, în continuare „în lucru”.

În urma prăbușirii avionului, și-au pierdut viaţa şapte membri ai echipajului, dar şi un civil, ziaristul britanic al ziarului Sundey Times, Ian Henry Parry. Astfel, se vehiculează că aparatul de zbor ar fi fost doborât intenționat, în încercarea de a ascunde mai multe dovezi compromițătoare pentru membrii Partidului Comunist, filmate de ziarist.   

Marți, 28 decembrie, a avut loc inaugurarea monumentului donat de Asociaţia 21 Decembrie 1989, fiind depuse coroane.

Revoluţionarii susțin în continuare că la mijloc a fost o mână criminală, pentru că ziaristul britanic avea probe video compromiţătoare despre Revoluţia din decembrie 1989, probe care nu puteau apărea în presa occidentală.

Ian Henry Parry avea tolba plină de probe, fiţi convins. Au fost ucişi toţi, sacrificaţi, ca să nu plece probe legate de crima de după 22 decembrie din România. Ăsta a fost motivul pentru care a fost doborât avionul de aviaţia militară de la Boteni”, a spus Teodor Doru Mărieş, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie din Bucureşti.   

Citește continuarea pe Adevărul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net