Moneda românească care te poate face bogat. Dacă o ai, îți poate aduce lejer bani de o maşină

Ultima actualizare:

Internetul este plin de anunțuri cu bani vechi, iar colecționarii sunt cei mai încântați de acest aspect. O monedă care a atras atenția, de-a lungul timpului, este cea de 500 de lei. Prețul cu care se vinde acum nu este unul deloc de neglijat. Dacă ai și tu acasă o asemenea „comoară”, ai dat lovitura. 

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Cu cât se vinde moneda de 500 lei din 1999 

Dacă şi tu ai moneda românească de mai jos, trebuie să ştii că a ajuns să se vândă cu sume frumoase. Este vorba despre cea de 500 de lei din anul 1999. Vânzătorul a pus pe OLX anunţul în care specifică faptul că obiectul de numismatică este într-o stare foarte bună, motiv pentru care cere 5.000 de euro. Cu aceştia mulţi români îşi pot achiziţiona o maşină la mâna a doua. „Monedă pentru colecționari. 5,000 de euro. Este în stare foarte bună, din anul 1999”, a scris acesta pe celebrul site de anunț. 

Moneda de 500 lei Foto: OLX
Moneda de 500 lei Foto: OLX

Moneda de 500 lei a fost pusă în circulaţie în 1999

Anunțul a stârnit, cu siguranță, interesul colecționarilor și pasionaților de numismatică. Prețul este destul de piperat, având în vedere că moneda nu este nici prea veche și nici rară. În plus, cu 5.000 de euro românii își pot cumpăra o mașină la mâna la a doua.  În urmă cu câțiva ani, moneda de 500 de lei se vindea contra sumei de 20.000 de lei.

Moneda de 500 de lei a fost pusă în circulaţie pe 14 martie 1999 şi are pe verso stema României, deasupra ramuri de laur, iar în dreapta VG, iniţialele gravorului Vasile Gabor.

Cu cât se vinde moneda de 100 lei, din 1943 

Potrivit site-urilor de profil, moneda de 100 de lei din 1943 se vinde cu 9.000 de euro (44.786 de lei). Pe aversul ei se poate observa inscripția „Mihai I Regele Românilor” și efigia sa, spre dreapta. Sub gât este trecut numele gravorului (H. Ionescu). În ceea ce priveşte reversul, aici sunt vizibile elemente precum valoarea nominală, anul, cununa dintr-o ramură de laur și cea de stejar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jennifer Lopez în bej, Profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mario iorgulescu jpg
politist1 jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
ambulanta elevi pexels jpg
index webp
dovleac istock jpg
tigara fum  dependenta  productie tigari   foto pixabay jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net