Motivul pentru care străinii au votat Bucureștiul cel mai ieftin oraș din Europa. Suma alocată pe zi

Capitala României a fost votată de străini ca fiind cel mai ieftin oraș din Europa. Ei consideră că în București prețurile sunt reduse iar pe zi se cheltuie o sumă mai mult decât rezonabilă. Pentru noi, însă, suma pe care străinii spun că o cheltuie într-o zi în București, este enormă.

„Doar” 331 de dolari pe zi

bucuresti jpg

Capitala României atrage atenția turiștilor din străinătate care se declară încântați de prețuri. Mulți dintre cei care ajung în București sunt de părere că destinația este una ieftină, față de alte mari capitale ale Europei.

Drept urmare, Bucureștiul apare în topurile internaționale ca fiind una dintre cele mai ieftine destinații de vacanță.

Peste un milion de turiști din străinătate ajung în fiecare an în România și vizitează Capitala. Recenat, aceasta a fost inclusă într-un top internațional al celor mai ieftine destinații europene.

Străinii care ajung în București alocă pentru de vizitare „doar” 331 de dolari. Acest total include costurile legate de mâncare, transport, călătorii interne cu trenul sau cu autobuzul, vizitele la obiective turistice și cazarea.

Potrivit estimărilor făcute de experți, Bucureștiul mai are un avantaj în fața altor destinații din clasamentul respectiv. Este vorba despre cel mai ieftin preț la hotel, acesta ajungând la 164,86 de dolari pe noapte.

Dar nu doar mesele la prețuri accesibile fac ca vizitarea Bucureștiului să merite. Străzile din Orașul Vechi sunt încărcate de istorie, în timp ce fermecătorul Muzeu Micul Paris, cunoscut și sub numele de Muzeul Micul Paris, este o necesitate pentru cei care doresc să se cufunde în arta, arhitectura și istoria țării. Pentru doar 50 de dolari, fanii literaturii și a tot ceea ce este înfricoșător pot face o excursie de o zi din București în Transilvania și pot explora Castelul Dracula sau Castelul Bran”, arată cei care au realizat topul.

Alte capitale europene incluse în top

Prețul total pentru un turist care ajunge în București a fost estimat de experții de la Flight Hacks. Aceștia au analizat costul mediu zilnic al nevoilor tipice de vacanță.

După Capitala României, Varșovia ocupă locul doi în acest top. Conform estimărilor, turiștii care vizitează acest oraș alocă în medie 339 de dolari pe zi. De asemenea, Sevilla se numără printre destinațiile cu prețuri accesibile din Europa.

Polonia are două orașe în top 10 cele mai accesibile destinații de vacanță din Europa. Cracovia ocupă locul al patrulea în acest clasament. Aceasta este urmată de Istanbul, Praga, Riga, Palermo, Porto și Frankfurt.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Eomania Ucraina UEFA EURO 2024 jpg
image
image
image
image
image
image
Zodia care insala cel mai mult, sursă foto: Pixabay
a0c61ec3 25c9 4f67 a4b0 b6c5c8210168 jpeg
index (2) webp
front farmacista 1 jpg
Avocado FOTO Shutterstock jpg
foto1 dragos la sinaia jpg
baza motociclisti 2 jpg
beach 6292382 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net