Nouă înşelătorie în România! Ce truc folosesc, de această dată, hackerii. Te lasă instant fără bani în cont

Românii de bună credință sunt păcăliți de multe ori de către hackeri. Recent, a fost descoperită o nouă metodă de înșelăciune, de data aceasta pe Booking.com. Oamenilor le sunt trimise mesaje în care îi înștiințează că trebuie să facă o nouă plată, pentru a nu-și pierde rezervarea.

O nouă înșelătorie pe platforma booking.com Foto: Shutterstock
O nouă înșelătorie pe platforma booking.com Foto: Shutterstock

La ce truc apelează hackerii 

Hackerii recurg la o nouă înșelătorie pe Booking.com. Trimit oamenilor mesaje prin care le spun că își vor pierde rezervarea. Iată despre ce este vorba! „Înşelătoria a implicat o presupusă eroare cu plata anterioară, prin urmare li s-a cerut să plătească din nou şi să evite să-şi piardă rezervarea. În alte variante ale acestui truc, fraudatorii au solicitat datele cardului de credit sau ale pasagerilor pentru a verifica sau confirma rezervarea.

Deşi atacul nu s-a produs ca urmare a unei breşe de securitate a sistemelor sau infrastructurii de backend a platformei, vă recomandăm să fiţi atenţi la orice comunicări care vă solicită datele personale sau de plată“, explică expertul Ali Bravo, potrivit Fanatik.ro.

Altă metodă de înșelăciune care te lasă fără bani în cont 

O altă metodă de înşelăciune îi vizează pe români şi este făcută chiar în numele ANAF. Mai mult decât atât, românii sunt sunaţi de pe numărul call center-ului ANAF şi le sunt cerute date personale, inclusiv date cu privire la conturile bancare.

Reprezentanţii ANAF au anunţat că, în realitate, românii nu sunt sunaţi niciodată de pe numărul din call center-ul ANAF şi nu le sunt cerute date personale. Astfel, dacă primiţi un astfel de apel telefonic, nu oferiţi date personale sau date despre conturile bancare pe care le deţineţi pentru că altfel puteţi rămâne fără bani în cont.

Metoda de înșelăciune de pe litoral 

Unii își încearcă norocul și folosesc metode de înșelăciune cunoscute de majoritatea cetățenilor. Deci, dacă treci pe la mare în România, trebuie să fii conștient și de alte lucruri care îți pot schimba buna dispoziție.

Un bărbat, de exemplu, umblă prin stațiunea Costinești încercând să păcălească lucrătorii comerciali prin metoda bancnotei de 500 de lei. Cu alte cuvinte, individul întreabă vânzătorii de pe litoral dacă îi pot schimba o bancnotă de 500 de lei în mai multe bancnote de valoare mai mică, provocând în același timp o diversiune ca să rămână în buzunar și cu bancnota sa și cu ce primește de la victimă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mario iorgulescu jpg
politist1 jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
ambulanta elevi pexels jpg
index webp
dovleac istock jpg
tigara fum  dependenta  productie tigari   foto pixabay jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net