O nouă taxă va crește facturile la gaze! Câți bani vor plăti în plus românii

O nouă taxă va crește facturile românilor! Din anul 2027, facturile la gaze vor urma să fie mai mari, chiar și cu sume semnificative!  

Facturi mai mari la gaze din 2027
Facturi mai mari la gaze din 2027

Din păcate, cu toții putem observa faptul că facturile din țara noastră au devenit din ce în ce mai mari, în ultima perioadă. Din păcate, cel puțin în privința gazelor, acest lucru nu doar că nu se va schimba în viitorul apropiat, ci, începând cu 2027, se pare că vom avea parte de facturi chiar mai mari, potrivit informațiilor de la economica.net!

Mai precis, acest fapt se datorează directivei Comisiei Europene care impune taxa de carbon pentru utilizarea gazelor. Iar motivul pentru care această taxă urmează să apară în facturile românilor este faptul că, începând cu 2027, România va începe producția din zăcământul off-shore Neptune Deep, care va transforma țara noastră în cel mai mare producător de gaze din Uniunea Europeană.

Facturi mai mari din 2027

Astfel, odată cu anul 2027, această taxă de carbon va fi inclusă în prețul pe care clienții casnici din țara noastră îl plătesc. „Prețul gazului natural furnizat către populație sau către alte sectoare industriale și costul benzinei și motorinei vor avea înglobate și prețul certificatelor de CO2, fapt care va determina o creștere a acestora începând cu anul 2027”, a explicat, conform sursei citate, Florentina Manea, ce deține funcția de director general la o companie de consultanță din domeniu.

Astfel, odată cu anul 2027, pe facturile la gaze va apărea această taxă de carbon, calculată la o valoare de 6 bani / kWh. Iar în ciuda faptului că această valoare pare, la prima vedere, una complet neglijabilă, la o privire mai atentă vom observa că datorită ei putem vorbi despre o creștere a facturilor chiar și cu 20%.

„Este o povară pentru populație, mai ales pentru consumatorii vulnerabili, dar veniturile obținite din aceste certificate vor intra în Fondul European pentru Climă, unde – și aici e o veste bună – România are alocate șase miliarde de euro din cei 65. Dar România va trebui să prezinte un plan pentru climă și trebuie să găsească un mecanism de finanțare pentru vulnerabili”, a mai explicat Florentina Manea, conform sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
cipru shutterstock jpg
oua rosii paste jpeg
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net