Operație fără mănuși și cu paharul de cafea în mână. «Horror! Inadmisibil!»

Două cadre medicale de la Institutul Fundeni au fost observate, în timpul unei operații, fără mănuși de protecție. Unul dintre aceștia bea cafea, iar celălalt își butona telefonul mobil. 

Două cadre medicale ar fi fost surprinse nerespectând regulile de igienă elementare
Două cadre medicale ar fi fost surprinse nerespectând regulile de igienă elementare

Cadrele medicale suspectate că nu respectă regulile de igienă au fost surprinse în timpul unei operații de transplant, o operațiune ce necesită un mediu steril. 

Operație cu paharul de cafea în mână

Evenimentul a avut loc în timpul unei operații de transplant hepatic, unde o persoană, în vârstă de 54 de ani, a fost salvată de către nepotul ei, în vârstă de 24 de ani, după ce i-a donat o parte din ficat. 

Vezi și: Cristina Spătar, operată de urgență: «Mi-a fost frică, aveam dureri mari!»

Este foarte important ca această operație să fie realizată într-un mediu steril, iar cadrele medicale ce intră în sala de operații trebuie să-și lase la ușă obiectele nesterilizate și să poarte mască de protecție, mănuși chirurgicale și, de asemenea, să aibă capul acoperit. 

Totuși, aceste reguli de igienă se presupune că nu au fost respectate de două cadre medicale ce au fost surprinse în timpul unei operații de la Institutul Fundeni, din București. 

S-ar putea să te intereseze și: Cum s-a transformat Vica Blochina după intervențiile estetice. A ajuns din nou pe mâna medicului!

Problema a fost sesizată de către medicul chirurg Marius Uscatu, care a postat un mesaj dureros pe pagina sa de Facebook. 

„Esența medicinei românești: în plin transplant hepatic, o doamnă stă relaxată, fără mască, cu paharul de cafea în mână. Horror. Inadmisibil”, a scris chirurgul Marius Uscatu, pe rețeaua de socializare, notează Antena 3.

Medicul Marius Uscatu a reamintit că infecțiile nosocomiale sunt datorate, în primul rând, de nerespectarea măsurilor elementare de igienă - spălarea mâinilor, purtarea măștii de protecție și acoperirea capului în timpul operațiilor. 

„Indiferent cine ar fi, persoana trebuie imediat concediată. Este total inadmisibil și chiar criminal”, mai spune medicul.

Conducerea Institutului Clinic Fundeni, din București, a declarat că va începe demararea unei investigații în acest caz. 

Videoclipul cu cadrele medicale ce nu respectau măsurile de igienă pot fi vizionate aici.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net