Paradoxul rom├ónesc! Suntem singura ╚Ťar─â ÔÇ×verdeÔÇŁ din UE, ├«n ciuda ratei mici de vaccinare. Cum e posibil?

#Coronavirus

Europa ÔÇ×se ├«nro╚Öe╚ÖteÔÇŁ. Vedem cum peste tot cre╚Öte alarmat num─ârul cazurilor de COVID, cum se iau m─âsuri dure ╚Öi toat─â lumea este cuprins─â de maxim─â ├«ngrijorare. Numai Rom├ónia ├«nverze╚Öte ca un brad de Cr─âciun. La noi num─ârul cazurilor scade de la o zi la alta, cu toate c─â suntem cea mai pu╚Ťin vaccinat─â ╚Ťar─â din UE. Acest paradox nu face dec├ót s─â dea ap─â la moar─â antivaccini╚Ötilor, care ne demonstreaz─â, iat─â, c─â vaccinurile nu au niciun efect. S─â fie chiar a╚Öa? Medicul ╚Öi cercet─âtorul Octavian Jurma l─âmure╚Öte situa╚Ťia.

vaccin covid shutter jpg
Mul╚Ťi se ├«ntreab─â dac─â vaccinurile au vreun efect

├Än primul r├ónd, alte ╚Ť─âri dezvoltate au ie╚Öit mult mai bine dec├ót Rom├ónia din valul 4. ÔÇ×S─â lu─âm spre exemplu Austria care, ├«n loc s─â-╚Öi lase cet─â╚Ťenii s─â moar─â ca mu╚Ötele, i-a protejat prin vaccinare, testare, certificat verde, carantin─â. Rezultat: 57 de decese pe zi. Rom├ónia a ├«nvins ╚Öi ea valul Delta prin relaxare mioritic─â, dar cu 468 de decese pe zi. Adic─â de aproape 10 ori mai mul╚Ťi mor╚Ťi, raportat la acela╚Öi num─âr de cazuri confirmate. Noi am intrat ultimii ├«n valul Delta, dar am ie╚Öit primii tocmai pentru c─â, ├«n loc s─â stingem focul, am aruncat cu benzin─â pe el ╚Öi a ars intens ╚Öi rapidÔÇŁ, spune specialistul, explic├ónd c─â, dac─â noi nu am inhibat cre╚Öterea num─ârului de cazuri, valul a trecut mai abrupt ╚Öi mai repede prin popula╚Ťia predispus─â la infectare.

Valurile vin de la vest spre est

Acum, noi ie╚Öim din valul 4, pe c├ónd Europa intr─â ├«n valul 5 Omicron. ÔÇ×Valurile vin dinspre vest spre est, a╚Öa circul─â... Mai ├«nt├ói se propag─â ├«n marile aglomer─âri urbane de la Londra, Berlin, Paris... P├ón─â s─â ajung─â la noi, e un decalaj de cel pu╚Ťin o lun─â, explic─â cercet─âtorul.

octavian jurma jpeg

├Än Rom├ónia se testeaz─â mult prea pu╚Ťin

ÔÇ×MinuneaÔÇŁ de acum a num─ârului mic de cazuri de infect─âri este direct propor╚Ťional─â cu num─ârul mic de teste pe care le facem: ÔÇ×Rom├ónia are 1.500 de teste ╚Öi 55 de cazuri depistate la 1 milion de locuitori pe zi. Dar 75 de decese zilnic. Austria face 40.000 de teste la milionul de locuitori ╚Öi descoper─â 550 de cazuri. Dar are 54 de decese pe zi. A╚Öa demostr─âm noi austriecilor cum se ├«nverze╚Öte ╚Ťara dac─â test─âm de 25 de ori mai pu╚Ťin dec├ót eiÔÇŁ, mai spune Jurma.

De asemenea, ├«n Danemarca ce ÔÇ×ro╚ÖieÔÇŁ, sub 1% dintre cazurile noi ajung la spital, tocmai pentru c─â oamenii sunt vaccina╚Ťi. La noi, 3% din cazurile noi ajung direct la cimitir. Aici ├«╚Ťi dai seama ce diferen╚Ť─â face vaccinul!

Shakira ┼či Pique FOTO EPA-EFE
cub cub anamaria prodan lauren╚Ťiu reghecampf png
brenciu si nevasta jpg
image jpeg
image jpeg
Alessia Raiciu 3 webp
f685edbae30049829e7ec4883e855814 md jpg
cub alexandru arsinel png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Plaja 2 Mai (24) jpg
foto   amenzi mai mari rovinieta  jpg
foto   vouchere blocate jpg
calendar ortodox 2021 17 august sf gheorghe pelerinul png
f685edbae30049829e7ec4883e855814 md jpg
Risc seismic - sursa foto facebook Nicusor Dan