Pedeapsa primită de un bărbat cu Ferrari, după ce a luat un polițist pe capotă

Ultima actualizare:

Un bărbat un Ferrari a luat intenționat pe capotă un polițist. Aceasta este povestea șocantă a unui teribilist din Bocșa, județul Caraș-Severin. Recent, acesta a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Timișoara. Ce pedeapsă a primit șoferul neglijent?

Incidentul a avut loc în orașul Bocșa în august 2021. Foto: Pressalert/via Adevărul
Incidentul a avut loc în orașul Bocșa în august 2021. Foto: Pressalert/via Adevărul

Incidentul a avut loc în august 2021. După ce, în primă instanță, bărbatul fusese condamnat la închisoare cu suspendare, Curtea de Apel Timișoara a pronunțat sentința finală în dosarul de ultraj în care bărbatul cu Ferrari a lovit intenționat un polițist din Bocșa care participa la o misiune de fluidizare a traficului, conform Adevărul.

În cursul anchetei, șoferul a uzat de dreptul la tăcere, spunând că „regretă cele întâmplate şi nu a avut intenţia de a lovi persoana vătămată”. Trimis în judecată, șoferul a recunoscut acuzațiile așa cum au fost formulate de procuror și a cerut ca judecata să se realizeze potrivit procedurii recunoaşterii învinuirii, procedură care implică reducerea pedepsei.

Bărbatul avea alte condamnări în Spania și Franța

Judecătorii de la Curtea de Apel Timișoara au decis că, având în vedere istoricul infracțional al bărbatului, acesta nu poate fi condamnat decât la închisoare cu executare. El fusese condamnat de mai multe ori în Spania și Franța.

„Observând fişa de cazier judiciar a inculpatului, se poate constata că acesta a suferit multiple condamnări în străinătate (o lună închisoare în Franţa, 6 luni închisoare, 1 an închisoare, 4 luni închisoare, 3 luni închisoare, toate acestea în Spania).

De fiecare dată inculpatul a beneficiat de suspendarea executării pedepselor şi, cu toate că a beneficiat de clemenţa autorităţilor judiciare, a continuat să săvârşească infracţiuni”, se arată în sentința Curții de Apel Timișoara, care este definitivă.

Incidentul din Bocșa s-a petrecut la mai puțin de un an după ce bărbatul a primit o condamnare de trei luni de închisoare cu suspendare în Spania.

„Un astfel de comportament nu este compatibil cu instituţia suspendării sub supraveghere a executării pedepsei, astfel că singura modalitate prin care poate fi corijată atitudinea inculpatului faţă de respectarea legii este executarea pedepsei în regim de detenţie”, au mai punctat judecătorii care l-au trimis la închisoare pe șoferul cu Ferrari acuzat de ultraj.

Pentru faptul că a luat pe capotă un polițist din Bocșa, bărbatul a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Timișoara la doi ani și șase luni cu executare.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net