Percheziţii DNA la Direcţia Regională Vamală Bucureşti, într-un dosar de luare de mită. VIDEO

Ultima actualizare:

La această oră, se desfășoară operațiuni de percheziție la sediul Direcției Vamale București, în cadrul unui dosar de corupție legat de acuzații de luare de mită. Indivizii suspectați sunt presupuși că ar fi favorizat firmele care importau produse contrafăcute.

Percheziții la Direcția Regională Vamală București / foto: captura Digi24
Percheziții la Direcția Regională Vamală București / foto: captura Digi24

Într-un update ulterior, se confirmă că una dintre perchezițiile efectuate de procurori are loc la sediul Direcției Regionale Vamale București.

Percheziții și la Vama București

Autoritatea Vamală Română și-a reiterat angajamentul pentru transparență, respectarea statului de drept și combaterea corupției.

Așteaptă informații suplimentare pentru a lua măsurile imediate necesare pentru a gestiona situația și pentru a preveni eventualele riscuri de afectare a activității instituției. Asigură că activitatea acesteia nu va fi influențată în niciun fel de această situație.

Instituția afirmă că va întreprinde toate măsurile interne necesare pentru a se asigura că situația este gestionată în conformitate cu standardele etice și legale.

Se angajează ferm să promoveze integritatea și etica în toate aspectele activității lor, și vor trata cu maximă seriozitate orice încălcare a acestor principii.

Mita a fost luată în formă continuată 

Inițial, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, desfășoară cercetări într-o cauză penală care vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și infracțiuni asimilate acestora, comise în perioada 2021 - 2024, de către funcționari publici în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Marți, în urma obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 20 de locații situate pe raza municipiului București și a județelor Ilfov, Dâmbovița și Giurgiu, dintre care una este sediul unei instituții publice, iar restul reprezintă domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

În această investigație, procurorii primesc sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție, Direcției de Investigare a Criminalității Economice, Direcției de Operațiuni Speciale și Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cosmin Avram vlogger jpg
image
image
image
image
image
image
tir-shutterstock_1610700505
femeie curatenie rufe de calcat fier 7 12 2009 4 07 57 pm jpeg
FotoJet (8) jpg
Plaja Samskara jpeg
FotoJet (7) jpg
Frigider FOTO Shutterstock jpg
Matia Corvin (© Wikimedia Commons)
FotoJet (5) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net