Plouă sau nu plouă de Paște? Cum va fi în noaptea de Înviere? Care e până la urmă prognoza vremii de sărbători?

De la 1 martie până acum au fost foarte puține zile cu temperaturi de primăvară. În rest mai mult a plouat, a bătut vântul, iar în unele zone din țară chiar a nins. Natura parcă a luat-o razna complet. Nici nu mai știi dacă să te mai încrezi sau nu în prognoza vremii de pe aplicațiile telefoanelor mobile. Iată ce spun specialiștii meteorologi despre cum va fi vremea în acest weekend, când creștinii ortodocși sărbătoresc Învierea lui Iisus.

Urmează câteva zile de primăvară, dar, din păcate, în weekend se întorc ploile / foto: freepik.com
Urmează câteva zile de primăvară, dar, din păcate, în weekend se întorc ploile / foto: freepik.com

„Ne așteaptă temperaturi de primăvară și ploi în prima zi de Paște și, imediat după, vremea se va răci din nou”, anunță cei de la Antena 3 CNN. Iată ce a declarat pentru această sursă directorul ANM Elena Mateescu: „Este posibil ca duminică, 16 aprilie, cel puțin din punct de vedere termic, să consemnăm valori la scara întregii țări până la 20-21 de grade, cu cele mai ridicate valori în partea de vest și sud a țării, înclusiv în Capitală, 19-20 de grade Celsius. Ploile sunt de scurtă durată, nu în cantități însemnate cantitativ, așa cum s-a întâmplat zilele trecute”.

Dacă deschizi de pe telefoanele mobile aplicațiile care indică vremea este posibil să fii mai mult derutat. Asta pentru că multe dintre ele dau erori şi nu fac update în timp real. Aşadar, pentru a afla starea vremii cu exactitate este indicat să verifici cât mai des actualizările. „Dacă joi vom consemna maxime de la 12 până la 21 de grade Celsius în țară, cu 18-19 grade în Capitală, vineri deja vorbim de o creștere - vor fi 14-23 de grade Celsius în țară, cu 20-22 de grade în București”, a mai spus directorul ANM, potrivit aceleiași surse.

În noaptea de Înviere se pare că nu va fi foarte rece. Așadar, cei care au plăcerea de a ieși din casă și a merge spre biserici pentru a lua lumină, vor avea parte de temperaturi „prietenoase” „Sâmbătă spre duminică, minimele, în noaptea de Înviere, vor fi pozitive în toată țara, între 3 până la 10 grade Celsius, cu 8-9 grade în Capitală, iar maxima zilei de sâmbătă va fi de 16-19 grade, cu 20-21 în Capitală”, a mai spus specialistul, pentru aceeași sursă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net