Poliţistul care a ucis-o pe Raisa ar putea scăpa de pușcărie! Ce sentință a primit

Constantin Popescu, polițistul responsabil pentru accidentul mortal din ianuarie 2022 în care a fost implicată Raisa, o fetiță de 13 ani, a fost condamnat de către Judecătoria Sectorului 1.

Decizia Tribunalului nu este definitivă / sursa foto: arhiva
Decizia Tribunalului nu este definitivă / sursa foto: arhiva

Sentința a constat în trei ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

În plus, instanța a decis că Popescu să execute muncă neremunerată în folosul comunității, având opțiunea de a o presta fie în cadrul Administrației Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6, fie în cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor, pe o durată de 90 de zile.

Familiile victimelor vor face apel la această sentință

Avocatul familiilor celor două victime, Adrian Cuculis, a exprimat dezamăgirea față de faptul că polițistul a primit o sentință cu suspendare, în loc de executare, așa cum era solicitat de către familiile afectate.

De asemenea, a menționat că acțiunea civilă pentru daune morale a fost considerată de instanță drept insuficientă, cu sume de 160.000 de euro pentru familia Raisei și 90.000 de euro pentru familia celeilalte fete rănite, care a avut nevoie de îngrijiri medicale timp de 100 de zile. Avocatul a anunțat că va formula cu siguranță un apel în acest caz.

În ceea ce privește despăgubirile, instanța a decis că societatea de asigurare CITY INSURANCE SA, aflată în faliment, trebuie să plătească familiei Raisei suma de 160.000 de euro, iar familiei celeilalte fetițe rănite să-i fie acordată suma de 90.000 de euro.

Totodată, instanța a respins acțiunea civilă exercitată de familiile fetelor împotriva Poliției Capitalei și Primăriei Generale, considerând-o neîntemeiată. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel, conform informațiilor furnizate de Agerpres.

Tragedia s-a produs acum 2 ani

Accidentul tragic a avut loc pe 13 ianuarie 2022, pe Bulevardul Laminorului din Sectorul 1 al Capitalei, când mașina de poliție condusă de Constantin Popescu a lovit cele două fete pe trecerea de pietoni. Raisa a decedat pe loc, în timp ce cealaltă fată a suferit răni și a fost transportată la spital.

Procurorii au concluzionat că polițistul circula cu viteză excesivă și nu a acordat prioritate pietonilor. Popescu era polițist din 2017, a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
jocuri acum 100 de ani  jpg
Salariu - calcule - facturi - bani - facturi FOTO Shutterstock
zucchini 2166696 1280 jpg
marin preda captura video jpg
cimitir catolic bellu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net