Prăpăd în România, după Codul Roșu de vreme severă. Mai multe localități au fost măturate de ape

În acest weekend, dacă în unele zone temperaturile au depășit limita de caniculă, în altele instabilitatea atmosferică a fost accentuată. Meteorologii au emis 14 coduri roșii de vreme extremă, mai ales pentru zonele de munte. 

Furtunile violente au făcut prăpăd Foto: Shutterstock
Furtunile violente au făcut prăpăd Foto: Shutterstock

Val de căldură și vijelii puternice

Sâmbătă, în București, a fost caniculă. Valul de căldură a fost sufocant, iar asfaltul încins a dublat senzaţia de dogoare, care te lăsa fără aer. În zonele fără umbră, zăpuşeala a fost copleşitoare, scrie Observatornews.ro. 

Mai multe județe din țară au lost lovite, însă de vijelii puternice. În Hunedoara, în satul Haşdău, a fost prăpăd. 30 de localităţi şi 170 de gospodării din judeţ au fost luate de ape. Mai multe echipaje au intervenit pentru a-i scoate pe oameni din case. 23 de persoane au fost evacuate. 

Turiști blocați din cauza vremii rea

În Suceava, la Câmpulung Moldovenesc, a fost furtună. A plouat torenţial zeci de minute. Tot de tunete, fulgere şi averse au avut parte şi braşovenii. Şi în Alba, codurile roşii de vreme rea au adus ploi şi veijelii, care au inundat mai multe gospodării.

24 de turişti au rămas blocaţi  pe drumul dintre cheile Râmețului spre Brâna Caprei, în județul Alba și au cerut ajutorul salvamontiștilor, după ce traseul montan a fost afectat de ploi puternice. În final turiştii au fost preluaţi de salvatori şi duşi la locul unde le erau parcate maşinile. 

Un trăsnet a aprins un schit

Un trăsnet a aprins un schit din comuna nemţeană Podoleni. Flăcările au distrus acoperişul şi mai multe icoane şi obiecte de cult din interior. Probleme din cauza vremii au fost si în ţările vecine.

Un tren care venea de la Viena și trebuia să ajunga la București, sâmbătă la ora 15:00, a ajuns în Gara de Nord după o întârziere de 10 ore. 

Cum va fi vremea duminică, 25 iunie

Duminică, în sudul și sud-estul României se va simți o răcire a vremii, potrivit directoarei ANM, Elena Mateescu. Specialista a explicat că, la începutul săptămânii viitoare, ne vom apropia de normalul termic al datei din calendar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net