Primarul din Salonta a dat o «căruţă» de bani pentru un joc pe Internet

simeon stalpnicul png

Primăria Salonta, din judeţul Bihor a plătit bani grei pentru ceea ce numeşte promovarea turismului cultural. A alocat 115.000 de lei, adică peste 26.000 de euro, pentru un joc online.

„Toldi" îl are ca personaj central pe eroul cu acelaşi nume, imaginat de către marele poet şi prozator maghiar Arany Janos, născut la Salonta şi stabilit apoi la Budapesta.

„Jocul este doar unul dintre rezultatele concrete ale unui proiect de cooperare transfrontalieră româno-maghiară, derulat de către Primăria Salonta şi Primăria Debrecen, în intervalul decembrie 2010 - mai 2012, cu o valoare totală de peste 255.000 de euro, din care 98 la sută reprezintă finanţare europeană", a spus coordonatorul proiectului din care face pare achiziţionarea acestui joc online, Ioana Alb.

Jocul e realizat în grafică 3D, implică aventură, gândire, perspicacitate, îndemânare şi acţiuneîn timp real

simeon stalpnicul png

Scopul proiectului îl reprezintă promovarea turismului cultural, pornind de la viteazul Toldi, eroul de poveste, transpus într-un joc online care să apropie noua generaţie de opera lui Arany Janos.

„Pe lângă acest joc, care va fi gata în aprilie şi care va putea fi jucat pe site-urile primăriilor din cele două oraşe partenere, vom realiza diverse pliante şi materiale promoţionale. Contribuţia Primăriei Salonta la tot acest proiect este de 5.000 de euro", a subliniat Ioana Alb.

O lună mai târziu, în octombrie, Primăria Salonta beneficia de un sprijin financiar de 50.000 de lei, din fondul de rezervă al Guvernului României, pentru echilibrarea bugetului, având în vedere că localitatea bihoreană figura pe lista celor aflate pe marginea prăbuşirii financiare.

GALAŢI- Şi-au «tras» uniforme de 500.000 de lei

Poliţiştii locali din Galaţi s-au înnoit. Şi nu oricum, ci cu uniforme după modelul poliţiei spaniole. Uniformele pe care aceştia le purtau până în urmă cu câteva săptămâni, aveau 17 ani şi erau moştenite de pe vremea gardienilor publici.

În consecinţă, Consiliul Local a alocat jumătate de milion de lei ca să îi îmbrace pe cei 250 de poliţişti din subordine cu haine care să se potrivească noilor atribuţii.

BRĂILA- Parc de 4,5 milioane de lei lângă un cartier fără apă şi canalizare

Autorităţile din Brăila au dat 4,5 milioane de lei pentru un parc în mijlocul câmpului. Inaugurată cu fast, zona de agrement se întinde pe două hectare.

Are alei, pomişori, bănci şi, în curând, o fântână arteziană. Culmea e că în vecinătate se află un cartier fără asfalt, apă curentă şi canalizare. Oficialii spun că investiţia e cu bătaie lungă: în câţiva ani, terenul viran din jurul parcului va fi plin de blocuri.

adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
cub smiley png
cub theo rose png
cub claudia pavel cream png
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Oxi de la Chefi la Cutite 5 jpg
cub mircea bravo png
Jorge la Survivor (1) jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 3 februarie sfantul simeon doxologia jpeg
foto1 sorin balos chirurg de top  blur la femeieB jpg
rate marite jpg
fototapet steag sua 15514 jpg
16x9   theodor andrei jpg
guineea jpg