Principesa Margareta, dată afară din Palatul Elisabeta. Salvarea ei, în mâinile lui Dragnea și Tăriceanu

simeon stalpnicul png
Principesa Margareta ar putea rămâne în Palatul Elisabeta Foto:Mediafax

Principesa Margareta, Custode al Casei Regale și șef al acesteia, ar putea să fie obligată să părăsească Palatul Elisabeta până la sfârșitul lunii februarie și să își găsească o altă reședință, mai puțin impozantă. Motivul pentru care i se va cere să elibereze palatul este unul destul de simplu. Regele Mihai a fost cel care a primit Palatul Elisabeta de la Guvernul Năstase în calitate de fost șef de stat, nu Principesa Margareta.

Legea prevede ca, după moartea Regelui Mihai I, familia acestuia să elibereze locuința în aproximativ două luni. "Membrii de familie ai titularului beneficiază de dreptul de folosinţă gratuită, potrivit art 2 lit a), numai pe durata vieţii titularului şi vor elibera locuinţa în termen de 60 de zile“, arată Legea care reglementează şederea membrilor familiei unui fost şef de stat într-o locuinţă a Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS). Rămâne de văzut dacă inistuția, aflată în subordinea Guvernului, va aplica această lege și dacă Prinicpesa Margareta își va muta reședința.

Potrivit Adevărul, ea ar putea rămâne la Palatul Elisabea întrucât Guvernul are posibilitatea de a emite o hotărâre de Guvern privind problema locativă a Custodelui Casei Regale. Mai mult decât atât, în Parlament se află deja un proiect de lege care prevede reglementarea statutului Casei Regale. Nu trebuie omis că în acest proiect de lege este stipulat clar faptul că unul dintre drepturile de care ar urma să beneficieze membrii Casei Regale este acela de a locui în următorii 49 de ani în Palatul Elisabeta, cheltuielile de funcționare al acestuia fiind suportate exclusiv din fonduri publice. 

cub andreea berecleanu eva zaharescu png
cub ionita si viorica de la clejani (1) png
FotoJet (1) jpg
colaj loredana groza jpg
Athos Salome jpg
cub cristian arsinel png
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
florin zalomir
Vladimir Putin FOTO Shutterstock
monument bacainti
image
image
image
image
colaj mormant elisabeta a II-a
florin zalomir
calendar ortodox 2021 04 octombrie sfantul mucenic ierotei episcopul atenei png
gaze Sursă foto: Profimedia
index webp
foto 1 bec economic jpg