Profesoare bănuite că au lăsat o elevă în aerportul din Lisabona

Eleva de 14 ani a unei ╚Öcoli din Jibou, jude╚Ťul S─âlaj, f─âcea parte dintr-un grup implicat ├«ntr-un proiect Erasmus, coordonat, evident, de cadre didactice.

1 aeroport jpg jpeg
├Änt├ómplarea ar fi avut loc la Lisabona, c├ónd eleva ╚Öi profesoarele se ├«ntorceau ├«n ╚Ťar─â

Grupul,  format din trei eleve ╚Öi dou─â profesoare, a fost ├«n Portugalia, ├«n intervalul 9-14 mai, ├«n cadrul unui proiect Erasmus.

La ├«ntoarcerea spre Rom├«nia, testul Covid al uneia dintre eleve nu ar fi fost disponibil, relataz─â publica╚Ťia local─â S─âlajul Liber.

Preluat─â de o profesoar─â portughez─â

Astfel, eleva ar fi fost lăsată singură în aeroport, pentru că grupul s-ar fi îmbarcat spre casă. Fata ar fi urmat să aștepte în aeroport alt cadru didactic, din Portugalia, care să o ajute cu testul Covid și cu îmbarcarea în următorul zbor spre România.

ÔÇ×╚śtim de situa╚Ťia de la Jibou. Am deschis o anchet─â ├«n ceea ce prive╚Öte cele dou─â profesoare. Este regretabil. Feti╚Ťa a r─âmas pe aeroport ├«n Lisabona,  iar cele dou─â profesoare s-au ├«mbarcat ├«n avionul spre Rom├ónia. ├Äntre timp au vorbit cu o profesoar─â din Portugalia s─â mearg─â s─â stea cu feti╚Ťa.

Inspectoratul școlar confirmă

Dac─â ma ├«ntreba╚Ťi pe mine, rezovlarea era simpl─â, dac─â sunt dou─â profesoare ╚Öi trei copii, una putea sta cu feti╚Ťa ├«n Portugalia ╚Öi cealalt─â s─â vin─â cu celelalte dou─â feti╚Ťe ├«n Rom├ónia. Nu au vrut aceast─â rezolvare pe motiv c─â nu mai voiau s─â pl─âteasc─â ├«nc─â un bilet de avion ├«n plus, ceea ce nu este normalÔÇŁ, a declarat Vasile Bulg─ârean, inspectorul general al Inspectoratului ╚ścolar Jude╚Ťean S─âlaj pentru S─âlajul Liber.

├Änt├ómplarea, confirmat─â de inspectorul din S─âlaj, nu a ajuns ├«n aten╚Ťia organelor de Poli╚Ťie, ├«ntruc├ót p─ârin╚Ťii feti╚Ťei nu au depus pl├óngere. Mai mult, ╚Öcolile ├«n care predau cele dou─â profesoare nu sunt de acord cu versiunea prezentat─â.

Cei implica╚Ťi neag─â ├«nt├ómplarea

O prim─â reac╚Ťie a fost oferit─â de so╚Ťul uneia dintre profesoare, care a declarat pentru S─âlajul Liber c─â, de fapt, nu s-a ├«nt├ómplat nimic.

Acesta a declarat presei locale c─â eleva nu a fost l─âsat─â singur─â ├«n Portugalia, ╚Öi c─â ├«ntreg firul epic este fals, insist├ónd c─â to╚Ťi cei implica╚Ťi ├«n proiect au zburat ├«mpreun─â din Lisabona.

De asemenea, b─ârbatul le-ar fi spus ziari╚Ötilor din S─âlaj c─â inspectorul general ╚Öcolar care a f─âcut publice informa╚Ťiile ╚Öi a anun╚Ťat c─â cerceteaz─â cazul vorbe╚Öte ├«n necuno╚Ötin╚Ť─â de cauz─â.

Directorul școlii nu are încredere în inspector

O reac╚Ťie similar─â a avut ╚Öi directorul ╚Öcolii ├«n care ├«nva╚Ť─â eleva. ÔÇ×Nu ╚Ötiu ce surs─â de informa╚Ťie a╚Ťi avut ╚Öi dac─â v─â tihne╚Öte s─â def─âima╚Ťi oameni f─âr─â a v─â informa ini╚Ťial dintr-o surs─â credibil─âÔÇŁ, a reac╚Ťionat directorului unit─â╚Ťii de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt, transmi╚Ť├ónd publica╚Ťiei S─âlajul Liber c─â Inspectoratul ╚ścolar ╚Öi inspectorul Vasile Bulg─ârean nu ar fi surse credibile.

P├ón─â ├«n acest moment, nici p─ârin╚Ťii elevei nu au dorit s─â comenteze situa╚Ťia.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

matteo jpg
harta ANM 6 iulie 2022 jpg
4 laura cosoi jpg jpeg
lauren nava croaziera secrete (1) jpg
Monica Tatoiu
BeFunky collage (2) jpg
1 zahar shutterstock 1649448835 jpg jpeg
andreea banica22 png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Smartphone Apple iPhone 13 FOTO Shutterstock
pahare   nunta   wine g2eb1bccbb 1280 jpg
viorel hrebenciuc jpeg
Kate Middleton ┼či Prin┼úul William
sf cuv sisoe cel mare sf mc lucia din roma 148107 jpg
woman 2566854 1920 jpg