Profesoare bănuite că au lăsat o elevă în aerportul din Lisabona

Ultima actualizare:

Eleva de 14 ani a unei școli din Jibou, județul Sălaj, făcea parte dintr-un grup implicat într-un proiect Erasmus, coordonat, evident, de cadre didactice.

Întâmplarea ar fi avut loc la Lisabona, când eleva și profesoarele se întorceau în țară
Întâmplarea ar fi avut loc la Lisabona, când eleva și profesoarele se întorceau în țară

Grupul,  format din trei eleve și două profesoare, a fost în Portugalia, în intervalul 9-14 mai, în cadrul unui proiect Erasmus.

La întoarcerea spre Romînia, testul Covid al uneia dintre eleve nu ar fi fost disponibil, relatază publicația locală Sălajul Liber.

Preluată de o profesoară portugheză

Astfel, eleva ar fi fost lăsată singură în aeroport, pentru că grupul s-ar fi îmbarcat spre casă. Fata ar fi urmat să aștepte în aeroport alt cadru didactic, din Portugalia, care să o ajute cu testul Covid și cu îmbarcarea în următorul zbor spre România.

Știm de situația de la Jibou. Am deschis o anchetă în ceea ce privește cele două profesoare. Este regretabil. Fetița a rămas pe aeroport în Lisabona,  iar cele două profesoare s-au îmbarcat în avionul spre România. Între timp au vorbit cu o profesoară din Portugalia să meargă să stea cu fetița.

Inspectoratul școlar confirmă

Dacă ma întrebați pe mine, rezovlarea era simplă, dacă sunt două profesoare și trei copii, una putea sta cu fetița în Portugalia și cealaltă să vină cu celelalte două fetițe în România. Nu au vrut această rezolvare pe motiv că nu mai voiau să plătească încă un bilet de avion în plus, ceea ce nu este normal”, a declarat Vasile Bulgărean, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Sălaj pentru Sălajul Liber.

Întâmplarea, confirmată de inspectorul din Sălaj, nu a ajuns în atenția organelor de Poliție, întrucât părinții fetiței nu au depus plângere. Mai mult, școlile în care predau cele două profesoare nu sunt de acord cu versiunea prezentată.

Cei implicați neagă întâmplarea

O primă reacție a fost oferită de soțul uneia dintre profesoare, care a declarat pentru Sălajul Liber că, de fapt, nu s-a întâmplat nimic.

Acesta a declarat presei locale că eleva nu a fost lăsată singură în Portugalia, și că întreg firul epic este fals, insistând că toți cei implicați în proiect au zburat împreună din Lisabona.

De asemenea, bărbatul le-ar fi spus ziariștilor din Sălaj că inspectorul general școlar care a făcut publice informațiile și a anunțat că cercetează cazul vorbește în necunoștință de cauză.

Directorul școlii nu are încredere în inspector

O reacție similară a avut și directorul școlii în care învață eleva. „Nu știu ce sursă de informație ați avut și dacă vă tihnește să defăimați oameni fără a vă informa inițial dintr-o sursă credibilă”, a reacționat directorului unității de învățământ, transmițând publicației Sălajul Liber că Inspectoratul Școlar și inspectorul Vasile Bulgărean nu ar fi surse credibile.

Până în acest moment, nici părinții elevei nu au dorit să comenteze situația.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net