Prognoza meteo, 13 ianuarie. Vremea geroasă și vânt puternic

Ultima actualizare:

Prognoza meteo pentru ziua de joi, 13 ianuarie, arată că vremea va fi rece, chiar deosebit de rece în regiunile intracarpatice, iar dimineața va fi ger în multe zone din țară

Prognoza meteo, 13 ianuarie: vreme rece, ger și vânt puternic foto: Pixabay
Prognoza meteo, 13 ianuarie: vreme rece, ger și vânt puternic foto: Pixabay

Joi, 13 ianuarie, temperaturile maxime se vor încadra între -6 și 4 grade Celsius, iar cele minime se vor situa între -10 și 1 grad, dar vor fi cu mult mai mari decât în noaptea precedent.

PROGNOZA METEO 13 IANUARIE, PENTRU PRINCIPALELE REGIUNI

În jumătatea nordică a țării, din a doua parte a zilei, nebulozitatea se va extinde treptat, iar seara și noaptea se vor semnala precipitații slabe, sub formă de ninsoare. În Moldova, trecător, vom avea și lapoviță.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil și doar izolat, noaptea, vor fi posibile fulguieli.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, cu precădere în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 80...90 km/h, spulberând zăpada. Pe arii mai restrânse, el va sulf, în a doua parte a intervalului, și în Oltenia, nordul Moldovei și pe litoral, dar la viteze în general de 40...50 km/h.

Dimineața și noaptea, vor fi ceață și depunere de chiciură, pe arii izolate.

PROGNOZA METEO 13 IANUARIE, PENTRU BUCUREȘTI

Vremea de joi, 13 ianuarie va fi rece în București, mai ales dimineața și noaptea. Cerul va avea înnorări în primele ore ale zilei și din nou în cursul nopții, iar în restul timpului va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minimă va fi între -5 și -4 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO 13 IANUARIE, PENTRU REGIUNILE MONTANE

Vremea joi, 13 ianuarie, se va menține deosebit de rece la munte, geroasă dimineața, iar noaptea mai ales la altitudini mari.

Din a doua parte a zilei, dinspre masivele nordice, nebulozitatea accentuată se va extinde treptat, iar trecător, mai ales seara și noaptea, va ninge slab pe arii restrânse.

Vântul va avea intensificări viteze mai mari urmând a se înregistra în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 80...90 km/h spulberând zăpada.

Prognoza meteo 13 ianuarie: Vremea zilele următoare

Valorile termice vor fi în creștere vineri, 14 ianuarie: temperaturile maxime se vor situa în jurul normelor specifice pentru mijlocul lunii ianuarie în regiunile intracarpatice şi peste medie în restul teritoriului. Maximele vor fi între -2 şi 9 grade, iar minimele vor fi cuprinse între -4 şi 3 grade.

Ziua vor fi ninsori slabe în zona Carpaţilor Orientali, iar seara și noaptea se vor semnala precipitaţii mixte local în nord și în est şi pe spaţii restrânse în centru. Izolat, mai ales în nord-vest, se va depune polei.

Sâmbătă, 15 ianuarie, vremea se încălzește, iar valorile termice din timpul zilei se vor situa peste normele perioadei în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 9 grade, iar cele minime în general între -8 și -2 grade

Cerul va fi variabil, cu înnorări, local persistente, în regiunile vestice și centrale, unde pe alocuri vor fi precipitații slabe, burnițe sau fulguieli, iar la munte ninsori.

image
image
image
image
image
image
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net