Prognoza meteo, 14 ianuarie. Vremea se încălzește

14 ianuarie 2022

Prognoza meteo pentru ziua de vineri, 14 ianuarie, arată că vremea se va încălzi ușor, dar vom avea vânt puternic și precipitații mixte. În unele zone se vor înregistra temperaturi sub zero grade Celsius.

article img
Temperaturile vor fi în creștere vineri foto: Pixabay

Vineri, 14 ianuarie, vom avea temperaturi mai ridicate decât în zilele precedente. Scăpăm de ger, dar în unele zone se vor înregistra în continuare temperaturi sub zero grade Celsius. Astfel temperaturile maxime se vor situa în jurul normelor specifice pentru mijlocul lunii ianuarie în regiunile intracarpatice și peste mediile multianuale în restul teritoriului, cu maxime, în general, între -1 și 9 grade.

Vântul va avea intensificări, iar ANM a emis un cod galben de viscol și vânt puternic pentru zona montană. Vor fi precipitații mixte în nord, est și în centrul țării.

PROGNOZA METEO 14 IANUARIE, PENTRU PRINCIPALELE REGIUNI

Cerul va fi variabil în sudul țării, dar cu înnorări în rest. Seara și noaptea se vor semnala precipitaţii mixte local în nord și în est şi pe spaţii restrânse în centru. Izolat, cu probabilitate mai mare în nord-vest, se va depune polei.

Vântul va avea intensificări în Moldova cu viteze în general de 55…70 km/h, dar local și temporar și în Oltenia. Intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului, dar la viteze mai reduse și pentru intervale mai scurte de timp. Dimineața și noaptea, pe spaţii restrânse va fi ceață.

PROGNOZA METEO 14 IANUARIE, PENTRU BUCUREȘTI

Valorile termice în București vor fi în creştere vineri, 14 ianuarie, şi se vor situa peste cele obişnuite la mijlocul lunii ianuarie. Temperatura maximă va fi între 6 și 7 grade, iar cea minimă între -2 și -1 grad. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Vor fi condiţii de ceaţă.

PROGNOZA METEO 14 IANUARIE, PENTRU REGIUNILE MONTANE

La munte, meteorologii au emis cod galben de viscol și de vânt puternic, valabil până sâmbătă, 15 ianuarie, la ora 20. Valorile termice vor crește semnificativ însă față de ziua precedentă.

"În intervalul menționat, în Carpații Orientali și Meridionali, la altitudini de peste 1500 m, vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 90…110 km/h și zăpada va fi spulberată. Începând din dimineața zilei de vineri (14 ianuarie) vântul se va intensifica și în jumătatea nordică a Moldovei unde vitezele vor depăși 55...65 km/h.

Notă: Din după-amiaza zilei de vineri (14 ianuarie) în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, viscolind și troienind zăpada, iar vizibilitatea va fi foarte redusă", a transmis ANM.

Vineri cerul va fi un cer înnorat, cu ninsori slabe pe arii restrânse în Carpații Orientali. Vântul va sufla tare, viteza rafalelor depășind 90 – 110 km/h.

PROGNOZA METEO 14 IANUARIE: Cum va fi vremea sâmbătă

Sâmbătă, 15 ianuarie, temperaturile pe timp de zi vor fi ridicate pentru această perioadă a anului: maximele se vor încadra între 0 și 9 grade, iar minimele în general între -8 și -2 grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări, local persistente, în regiunile vestice și centrale, unde pe alocuri vor fi precipitații slabe, burnițe sau fulguieli, iar la munte ninsori. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări mai ales pe parcursul zilei în estul, sud-estul și centrul țării, precum și la munte, cu viteze mai mari pe crestele Carpaților Meridionali.

În București, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi între 8 și 9 grade, iar cea minimă între -5 și -4 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.