Prognoza meteo pentru săptămâna viitoare. Vremea de Crăciun

Temperaturile vor scădea semnificativ săptămâna viitoare, după ce o masă de aer rece va cuprinde România. Totuşi, în zilele de Crăciun, vor avea maxime mai ridicate

Iată cum va fi vremea săptămână viitoare
Iată cum va fi vremea săptămână viitoare

Conform meteorologilor, ne aşteaptă o perioadă mai rece decât până acum, după ce o masă de aer rece va intra pe teritorirul ţării noastre. Cu toate acestea, temperaturile vor creşte de Crăciun, iar zăpada va fi prezentă la munte, mai ales.

Astfel, în weekend, putem să ne aşteptăm la temperaturi maxime cuprinse în general între 0 și 6 grade Celsius. “Cele mai scăzute temperaturi în centrul țării, cele mai ridicate în partea de sud”, a declarat Meda Andrei, meteorolog la administrația Națională de Meteorologie, pentru digi24.ro.

Vremea se răceşte brusc de marţi

Luni, e posibil ca temperaturile să fie între 7 şi 8 grade, dar de marţi, ele vor scădea. "De marți, pentru două-trei zile aproximativ vremea se răcește. Temperaturile de marți din Moldova nu vor mai trece nici măcar la prânz de -4, -5 grade Celsius, decât în partea de sud. În restul țării vor fi maxime în general între -4 și 4 grade Celsius”.

Meteorologii se aşteaptă ca miercuri dimineaţa să fie una dintre cele mai reci de până acum: “Temperaturile vor fi în toată țara sub -5 grade iar în nord, centru, est și izolat în rest chiar și ger, adică temperaturi minime sub -10 grade. Miercuri în nicio zonă din țară nu se vor depăși două grade Celsius. La nivelul tuturor regiunilor, maximele termice vor fi cuprinse în generale între -6 și unu, două grade Celsius”.

De joi, însă, temperaturile vor începe să crească, iar zilele de Crăciun se anunţă a fi unele calde, cu maxime între 1 și 10 grade Celsius.

Vremea în Bucureşti: maxime peste cele normale de Crăciun

La Bucureşti, în ziua de Crăciun, temperatură maximă va fi de 9-10 grade Celsius. În 26 decembrie, temperatura ar putea fi mai ridicată. “În aceste condiții, posibilele precipitații, cu probabilitate mai mare în partea de vest, nord și centru a țării să fie mai ales sub formă de ploaie”, a declarat meteorologul ANM.

Vremea la munte: lapoviţă şi ninsoare

La munte ar putea fi și lapoviță și ninsoare, dar la altitudini mari. În schimb, la altitudini mai joase ar putea predomina ploaia și lapovița.

“Ploaia care ar putea cădea în centrul, estul, nordul țării, ar putea forma polei, cu o probabilitate mai mare la începutul zilelor și noaptea. La munte zăpada se va menține însă stratul va scădea semnificativ în condițiile în care la altitudini sub 1500 de metri cel mai probabil vor apărea temporar și precipitații lichide”, a mai spus Meda Andrei

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net