Programul "Noua Casă" 2022 a fost aprobat. Ce trebuie să știi dacă vrei să obții un credit

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat că și anul acesta se va desfășura programul Noua Casă, sau Prima Casă, așa cum era cunoscut până în anul 2020. Politicianul a dezvăluit ce sumă este alocată, dar și ce condiții trebuie să îndeplinească cei care doresc să își achiziționeze o locuință prin intermediul programului. 

Programul Noua Casă va fi desfășurat și în anul 2022 Sursă foto: Pixabay.com
Programul Noua Casă va fi desfășurat și în anul 2022 Sursă foto: Pixabay.com

Vineri, 11 februarie, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a susținut co conferință de presă în care a menționat că și în anul 2022 se va desfășura programul Noua Casă. Suma de bani alocată programului este de două miliarde de lei, cu mențiunea că bugetul poate fi suplimentat. 

Programul Noua Casă are ca principal obiectiv facilitarea accesului persoanelor fizice la achiziția unei locuințe prin contractarea de credite garantate de stat. Cei care doresc să își achiziționeze o locuință trebuie să țină cont, însă, de anumite reguli care sunt necesare pentru a primi aprobarea creditului. 

Ce condiții trebuie să respecte cei care doresc să beneficieze de programul Noua Casă

Cel care dorește să beneficieze de programul Noua Casă nu trebuie să dețină o proprietate, nici singur și nici împreună cu soțul sau soția. Excepție fac persoanele care dețin o proprietate a cărei suprafață utilă este mai mică de cincizeci de metri pătrați. 

O a două condiție pe care beneficiarul trebuie să o îndeplinească pentru ca accesul la credit să îi fie aprobat este achiziționarea unei singure locuințe.

A treia condiție este ca proprietarul să aibă calitatea de împrumutat în raport cu finanțatorul. Cel care dorește să acceseze fondul trebuie să ofere o declarație pe proprie răspundere și să plătească avansul minim pentru imobilul pe care urmează să îl achiziționeze. 

Avansul minim obligatoriu diferă în funcție de valoarea locuinței care urmează să fie achiziționată

În cazul locuințelor cu preț de maximum 70.000 Euro avansul minim obligatoriu este de 5%, iar procentul maxim de garantare de 50%. Dacă locuințele au prețul cuprins între 70.001 Euro -140.000 Euro atunci avansul minim obligatoriu este de 15%, iar procentul maxim de garantare de 60%.

  Puteți urmări știrile Click! și pe Google News!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net