Rabla Clasic și Rabla Plus 2022. Ce noutăți vor fi anul acesta

Luna viitoare, pe 4 februarie, începe programul Rabla, însă anul acesta vine cu o noutate. Dacă ai o mașină veche, de care vrei să scapi, ai putea primi pe ea 3000 de lei, fără să fii obligat să-ți cumperi una nouă. Este o veste bună pentru foarte mulți români care. în acest fel. ar câștiga niște bani în plus. Mai mult, ar dispărea și mașinile abandonate pe străzi.

image

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, susţine joi o conferinţă de presă privind lansarea Programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus - ediţia 2022. În cadrul conferinței se va discuta și despre noutăţile aferente celor două programe. La întâlnire va participa şi preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu, Lorand-Arpad Fulop.

Câți bani ai putea primi dacă îți casezi rabla 

Un proiect al Ministerului Mediului prevede ca proprietarii care renunță la rable să primească pentru ele aproximativ 3.000 de lei, fără să fie obligați să cumpere un vehicul nou. Banii vor fi asiguraţi de Agenţia Fondului de Mediu și de autoritățile locale.

“Programul de casare a autovehiculelor uzate”, Rabla 2022, prevede deocamdată o sumă recomandată de 3.000 de lei pentru fiecare rablă, iar Administraţia Fondului Pentru Mediu va colabora cu autorităţile locale pentru ca banii să ajungă la proprietari. Concret, 1.500 de lei vor fi asiguraţi din start de AFM, în timp ce primăriile vor da restul sumei, care poate fi diferită în funcţie de oraş.

Lorant Fulop, președintele Administrației Fondului pentru Mediu a declrat că“Persoana fizică merge, casează maşina, merge la primărie şi primeşte banii. O primărie o să spună ”2.500 dăm pe o maşină”, poate alta spune ”4.000 dăm”. S-ar putea ca o primărie să spună că ”eu dau vouchere pentru biciclete electrice” şi AFM-ul ajută aceste UAT-uri să plătească rablele respective.”

Autorităţile speră să implementeze programul până la jumătatea anului.

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net