Răsturnare de situație! O mare bancă din România renunță la majorarea comisioanelor de la 1 ianuarie 2024

Banca Transilvania va renunța, de la 1 ianuarie, la creșterea anumitor comisioane. Anunțul a venit la scurt timp după ce s-a anunțat că vor crește comisioanele pentru operațiunile persoanelor fizice și ale firmelor, în special cele legate de tranzacțiile la ghișeu. Amintim că băncile trebuie să plătească, începând de anul viitor, o taxă de 2% pe cifra de afaceri, potrivit pachetului de măsuri fiscale stabilit de Guvern.

Banca Transilvania renunță la majorarea comisioanelor Foto: Shutterstock
Banca Transilvania renunță la majorarea comisioanelor Foto: Shutterstock

Care a fost anunțul Băncii Transilvania

„Am decis să renunțăm la majorarea comisioanelor”, au transmis pentru Profit.ro reprezentanții băncii, care au postat anunțul și pe site. Banca Transilvania a precizat că nu există nicio legătură între creșterile de comisioane și reducerea plafoanelor cash, deși cele două s-au suprapus, decizia privind comisioanele fiind luată înainte de modificările legislative, scrie stirileprotv.ro.

Ce modificări trebuiau să se aplice

Modificările ca ar fi trebuit să intre în vigoare erau: retragere de numerar de la ghișeu lei: de la 0,8% la 1%, retragere de numerar de la ghișeu valută: de la 0,8% la 1%, depunere numerar la ghișeu: de la 0,3% la 0,5%, plăți intrabancare cu OP la ghișeu: de la 5 lei la 10 lei, plăți intrabancare urgente cu OP la ghișeu: de la 16 lei la 30 lei Totodată, pentru firme, majorează comisionul de administrare a contului de lei/valută de la 5 lei pe lună la 10 lei pe lună. Comisionul de internet banking crește de la 20 la 25 de lei/lună, dar include și mobile bankingul, care anterior se plătea separat.

Ce comisioane cer marile bănci

Banca Transilvania nu cere comision propriilor clienți, însă dacă aveți cardul la altă bancă, trebuie să plătiți 0,5%, dacă folosiți un bancomat al acestei bănci, adică 2,5 sau 3,5 lei. BCR, la fel ca exemplul precedent, nu cere comision clienților proprii, dar oricine altcineva va trebui să plătească 1% comision, ori minim 15 lei.

La fel precum aceste 2 bănci, nici cei de la BRD nu cer comision propriilor clienți, dar cer celorlați cam 0,2%.  Raiffeisen Bank cere 1,5% clienților altor bănci, în timp ce ING va opri până la 5 lei, atunci când extrageți bani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
femeie cu troler in aeroport jpg
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
ghiozdan shutter 1082255939 jpeg
vouchere de vacanta jpg
uscare par jpg
image png
moda in perioada comunista, expozitie la muzeul judetean olt   foto alina mitran (10) jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net