Regele care a renunțat la tron pentru amanta sa. Ea l-a înșelat, iar amândoi erau bisexuali

Regele Edward al VIII-lea a făcut un gest neobișnuit pentru un monarh: s-a îndrăgostit. Obiectul afecțiunii sale era Wallis Simpson, o femeie americană căsătorită, deja divorțată o dată. Pentru a se căsători cu ea, regele Edward a fost dispus să renunțe la tronul britanic, lucru pe care l-a făcut pe 10 decembrie 1936.

refele edward webp

Aceasta a fost considerată fie povestea de dragoste a secolului, fie un scandal care amenința stabilitatea monarhiei. În realitate, povestea lui Edward al VIII-lea și a lui Wallis Simpson ilustrează dorința unui prinț de a fi tratat ca orice altă persoană.

Tinerețea prințului Edward: conflictul între regalitate și viața comună

Edward Albert Christian George Andrew Patrick David s-a născut pe 23 iunie 1894, fiu al Ducelui și Ducesei de York (viitorul Rege George V și Regina Maria). A avut cinci frați: Albert, Mary, Harry, George și John (acesta din urmă a murit la vârsta de 14 ani din cauza epilepsiei).

Deși părinții săi l-au iubit, Edward i-a perceput ca fiind reci și distanți. Tatăl său era strict, iar fiecare convocare la biblioteca acestuia însemna, de obicei, o pedeapsă.

În mai 1907, la vârsta de 12 ani, Edward a fost trimis la Colegiul Naval din Osborne, unde a fost inițial tachinat pentru statutul său regal. A câștigat acceptarea colegilor prin dorința de a fi tratat ca oricare alt cadet. Ulterior, a continuat studiile la Dartmouth în mai 1909, unde experiența sa a fost mai puțin dură.

La 6 mai 1910, bunicul său, Regele Edward al VII-lea, a murit, iar tatăl său a devenit rege, făcându-l pe Edward moștenitor al tronului. În 1911, Edward a devenit al douăzecilea Prinț de Wales, fiind nevoit să învețe câteva fraze în galeză și să poarte un costum specific ceremoniei. Aceasta a fost o experiență dificilă pentru un tânăr care își dorea să fie tratat ca un adolescent obișnuit.

În august 1914, când a izbucnit Primul Război Mondial, Edward a cerut să fie înrolat, primind o detașare la Batalionul 1 al Gărzilor de Grenadier. Nu a fost trimis pe front din teama că ar putea fi capturat de inamic. Cu toate acestea, Edward a câștigat respectul soldaților obișnuiți pentru dorința sa de a fi alături de ei.

Relațiile amoroase ale lui Edward

Prințul Edward era un bărbat arătos, cu părul blond și ochi albaștri, dar era atras în mod special de femeile căsătorite. În 1918, a cunoscut-o pe Winifred ("Freda") Dudley Ward, cu care a avut o relație de 16 ani.

A avut, de asemenea, o relație cu vicontesa Thelma Furness, care, în 1931, i-a prezentat-o pe Wallis Simpson. Deși inițial nu a fost impresionat de Wallis, Edward s-a îndrăgostit de ea în scurt timp.

În ianuarie 1934, Thelma Furness a plecat într-o călătorie, iar Wallis a fost lăsată în grija lui Edward. La întoarcerea Thelmei, Wallis devenise deja singura amantă a prințului.

Cine era Wallis Simpson

Wallis Warfield s-a născut pe 19 iunie 1896, în Maryland, SUA. Deși provenea dintr-o familie distinsă, tatăl ei a murit când ea avea cinci luni, lăsând familia în dificultăți financiare. Wallis avea un stil și o prezență deosebită, care compensau lipsa unei frumuseți tradiționale.

Wallis s-a căsătorit prima dată în 1916 cu locotenentul Earl Winfield ("Win") Spencer, un pilot al Marinei SUA. După Primul Război Mondial, căsătoria lor s-a deteriorat din cauza alcoolismului și abuzului lui Win.

Wallis a divorțat în 1927 și s-a recăsătorit în 1928 cu Ernest Simpson. Cu acesta, s-a mutat la Londra, unde l-a cunoscut pe Edward.

Inițial, Wallis a fost atrasă de strălucirea și puterea de a fi aproape de moștenitorul tronului. Relația lor a devenit serioasă în august 1934. Deși nu era îndrăgostită de Edward, îl iubea.

„Cred că lucrul extraordinar a fost să descopere că sunt bisexuali.Știm acest lucru din rapoartele Serviciului Secret care au fost efectuate. Ea a avut o serie de aventuri, cu Walter Chrysler, fondatorul Chrysler, și cu un actor pe nume Clifton Webb . Dar știm, de asemenea, că proxenetul notoriu de la Hollywood, Scotty Bowers, le aducea, de asemenea, băieți și fete tinere pentru plăcerea lor acolo”, spunea Lownie, autorul cărții Traitor King, potrivit Ok!.

Edward devine rege și abdică din cauza scandalului

Pe 20 ianuarie 1936, Edward a devenit regele Edward al VIII-lea după moartea tatălui său. Însă dragostea pentru Wallis l-a distras de la îndatoririle sale regale. Relația lor a fost văzută ca un scandal, iar guvernul l-a avertizat că trebuie să aleagă între tron și Wallis. Edward a ales să abdice.

Pe 10 decembrie 1936, Edward a abdicat, devenind Ducele de Windsor. S-a căsătorit cu Wallis pe 3 iunie 1937. Deși a fost exilat din Marea Britanie, Edward a rămas devotat soției sale. A murit pe 28 mai 1972, iar Wallis a trăit până pe 24 aprilie 1986. Relația lor rămâne una dintre cele mai controversate povești de dragoste din istoria regală, potrivit Historia. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net