Restricții în Noaptea de Revelion 2022. Ce a anunțat Raed Arafat

Spre deosebire de anul trecut, când am petrecut noaptea dintre ani în casă,anul acesta restricțiile sunt mult mai permisive. Toată lumea are liber la distracție. Iată ce se întâmplă cu masca de protecție, cine poate petrece la restaurant și ce trebuie să știm despre restricțiile de circulație!

image

Al doilea an al pandemiei se încheie cu mult mai puţine restricţii decât primul. În seara de Revelion 2022 nu mai există carantină de noapte pentru cei nevaccinaţi şi nici obligaţia de a purta mască în aer liber, iar cei cu certificat verde pot să petreacă trecerea dintre ani la restaurant.

Cu toate că noua variantă a coronavirusului, Omicron, a ajuns şi în România, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat a anunţat o relaxare a restricţiilor la începutul lunii decembrie, justificată de o scădere a numărului de cazuri.   

Hotărârea 112, adoptată de CNSU la început de decembrie, a prelungit starea de alertă şi a măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, dar a venit şi cu multe excepţii, scrie Adevărul.

Restricții în Noaptea de Revelion 2022

  • Se elimină interdicţiile de circulaţie a persoanelor;   
  • Creşte intervalul orar pentru magazine, restaurate şi activităţi economice de la ora 21 la ora 22; Masca nu mai e obligatorie în spaţii în aer liber neaglomerate;  
  • Restaurantele şi cafenelele pot rămâne deschise toată noaptea. În schimb, barurile şi cluburile rămân închise;  
  • Accesul în mall-uri este permis nu doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, ci şi persoanelor testate cu test PCR (nu mai vechi de 72 de ore) sau antigen rapid (nu mai vechi de 48 de ore);   
  • La magazinele mici, până la 200 de metri pătraţi suprafaţă, va trebui să se stabilească un număr maxim de persoane, asigurând 4 metri pătraţi de persoană, şi se va permite accesul fără certificat verde.   
  • Cei care vor petrece Revelionul departe de casă pot prezenta certificat verde sau un test negativ, PCR sau antigen rapid, pentru a se caza în unităţi turistice;

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net