Petreceţi Revelionul în siguranţă! Sfaturi de la Poliția Română

Ultima actualizare:

Așteptată cu bucurie și nerăbdare, petrecerea dintre ani este planificată de fiecare cât mai bine. Cea mai frumoasă ținută, un meniu cât mai deosebit, însă nu uitați de pericolele care vă pândesc în această perioadă: de la petardele aruncate pe stradă, până la hoţii care urmăresc cu atenţie locuinţele goale şi maşinile nesupravegheate. 

politia romana 18 jpeg

Poliția Română vine în ajutor cu câteva sfaturi de care este foarte bine să țineți cont:

 • Nu vă lăsaţi amăgiţi de vânzătorii de chilipiruri. De cele mai multe ori, produsele sunt fie contrafăcute, fie furate.
 • Aveţi grijă de bunurile pe care le aveţi asupra dumneavoastră când vă aflaţi în mulţime! Locul cel mai sigur pentru păstrarea portofelului este buzunarul de la piept, undeva la interior.
 • Când mergeţi cu maşina la cumpărături, puneti pungile în portbagaj şi nu lăsaţi nimic la vedere. Nici genți, nici telefoane ori alte bunuri care ar putea tenta pe cineva. Mai mult, dacă porniţi maşina pentru a se încălzi, stați lângă ea, nu vă îndepărtați pentru niciun motiv!
 • Acordați maximă atenţie persoanelor care sună la uşă. Uneori, infractorii se dau drept colindători, persoane care livrează colete, angajaţi ai unor furnizori de servicii etc.
 • Mai mult, învăţaţi copiii să nu deschidă nimănui uşa în lipsa voastră! Dacă se află că sunt singuri acasă, vor deveni o pradă sigură.
 • Nu consumaţi băuturi alcoolice în exces. Comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de starea de ebrietate.
 • Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi pedeapsa cu închisoarea.
 • Păstraţi o conduită calmă în trafic şi la evenimentele publice organizate în oraş.
 • Nu-i deranjaţi pe vecini cu un volum prea ridicat al muzicii. Este permisă „hărmălaia” la miezul nopţii, însă după aceea reduceţi volumul.
 • Nu anunţaţi pe reţelele sociale dacă petreceţi Revelionul în altă localitate, sau cu prietenii la un restaurant. Casa rămâne nesupravegheată şi cine ştie cine poate profita.
 • Pe lângă furtul din locuinţe, hoţii pot sustrage şi bunuri lăsate pe casa scării. De aceea, Poliţia recomandă să nu deschideţi oricui uşa de la intrarea în bloc. De multe ori, infractorii se dau drept lucrători de la societatea de energie electrică sau de gaz pentru a putea intra în casa scării.
 • Dacă sunteți martorul sau victima unei fapte antisociale, sesizați de urgență autoritățile la numărul unic 112!
image
image
image
image
image
image
Sala de gimnastica - fitness- sport - tinere care alearga pe bandă FOTO Shutterstock
Joe Biden si cainele lui, Commander  profimedia 0728078085 jpg
calendar ortodox 2021 23 februarie sfantul policarp png
apa de gura jpeg
casatorie shutterstock jpg
Dantura - periaj - spalat pe dinti FOTO Shutterstock
Regele Charles jpg
avion pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net