O femeie are 36 de ani „vechime" după gratii, cu toate că nu a muncit nici măcar o zi. A primit o nouă condamnare

Ultima actualizare:

O femeie, în vârstă de 67 de ani, din Iași, nu a avut vreodată un loc de muncă. A adunat, însă o "vechime" de 36 de ani în penitenciarele din România, dar și din alte 6 țări din Europa, scrie adevărul.ro. Persoana în cauză a fost condamnată pentru furturi, primul fiind comis în 1988. 

Ultimul furt comis a fost în anul 2020 Foto: Pixabay.com
Ultimul furt comis a fost în anul 2020 Foto: Pixabay.com

Ce a furat femeie în iunie, 2020

Furtul care a adus-o în atenția publică a fost comis pe 1 iunie 2020. Femeia a mers cu trenul la Pașcani special pentru a fura. A intrat într-un magazin de electrocasnice și a luat de pe raft două fiare de călcat, în valoare de 990 de lei, pe care le-a băgat în geantă. A reușit să iasă din magazin fără să fie prinsă și, imediat ce s-a întors acasă, le-a vândut cu 200 de lei.

A doua zi, angajații magazinului și-au dat seama de dispariția celor două fiare de călcat. După ce au urmărit imaginile surprinse de camerele de supraveghere, au identificat hoața. Directorul magazinului a postat fotografia femeii pe grupul intern de comunicare prin WhatsApp, iar un coleg i-a putut confirma identitatea hoaței. Mai trecuse și prin alte magazine, scrie sursa citată.

Femeia avea condamnări pentru fapte similare încă din 1988

În urma anchetei, femeia a fost găsită de polițiști chiar în penitenciar, unde își ispășea pedeapsa primită pentru o faptă similară. Și-a recunoscut fapta și a spus că furase din magazinul din Pașcani pentru că nu avea venituri să se întrețină.

În fișa sa de cazier judiciar erau înscrise, însă condamnări pentru fapte similare începând încă din 1988. Până la 63 de ani, când comisese furtul de la magazinul din Pașcani, femeia își petrecuse viața mai mult în închisoare decât în libertate, în România, dar și în șase țări europene, scrie sursa citată.

Femeia era obișnuită să trăiască din furt

„Instanța reține că nu este pensionară, nu are un loc de muncă (probabil nici nu a avut vreodată), obișnuind să trăiască din comiterea de infracțiuni contra patrimoniului persoanelor. Deși în esenţă fapta comisă de inculpată are un pericol social concret mediu, totuși raportându-ne la persoana inculpatei, apreciem că aceasta în sine prezintă un pericol social concret extrem de ridicat, fiind o persoană care a trăit până la vârsta de 67 de ani doar din săvârşirea de infracțiuni contra patrimoniului persoanelor și în mediul carceral", au consemnat magistrații Judecătoriei Pașcani, care au analizat dosarul.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
examen jpg
image
image
image
image
image
image
6 front Dacia 1 jpg
mangalia criminala jpg
lacey cea mai desteapta gaina jpg
bratari 7 chakre (1) jpg
vara caldura record 2024 jpg
Pod Giurgiu lucrari la carosabil 800x600 jpg
admitere liceu jpeg
slabire pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net