Românii blocați din cauza inundațiilor din Dubai, lăsați baltă de autoritățile române: „Nu au făcut nimic”

Ultima actualizare:

236 de cetățeni români au fost blocați pe Aeroportul din Dubai timp de aproape două zile, ca urmare a inundațiilor devastatoare care au lovit zona. Aceștia au reușit să se întoarcă în țară joi dimineață.

236 de cetățeni români au fost blocați pe Aeroportul din Dubai a aproape 2 zile / foto: captura
236 de cetățeni români au fost blocați pe Aeroportul din Dubai a aproape 2 zile / foto: captura

Călătorii sunt extrem de nemulțumiți de lipsa informațiilor și a asistenței primite în timp util pentru a ajunge din Dubai în Abu Dhabi, unde cursele aeriene care i-au adus acasă au fost redirecționate.

Un alt grup de români, constând din 20 de copii și profesori care participau la un festival în Dubai, se confruntă încă cu dificultăți, deoarece zborul lor a fost anulat.

Trebuiau să întoarcă marți, dar s-au întors joi

După o noapte și o zi petrecute în aeroport, alături de mii de alte persoane, cei 236 de români care trebuiau să se întoarcă în țară pe 16 aprilie au ajuns în siguranță acasă joi. Experiența traumatizantă prin care au trecut i-a făcut pe unii dintre ei să plângă de bucurie. Rudele care îi așteptau cu îngrijorare la Aeroportul Otopeni au fost, de asemenea, copleșite de emoție.

Călătorii au relatat că nu au primit niciun fel de asistență, inclusiv apă, în timp ce stăteau în aeroport sau în hoteluri, care și ele au fost afectate de inundații. Cu toate că au auzit că autoritățile române s-au implicat pentru a-i ajuta, ei susțin că nu au primit sprijin și că toate costurile pentru bilete de avion, cazare și transport au fost suportate de ei înșiși.

„Plouă peste tot, inclusiv în hoteluri... n-au nimic, nu sunt pregătiți pentru așa ceva. Am auzit la știri autoritățile române s-au implicat să ne ajute. N-au făcut nimic, totul a fost pe cheltuiala noastră, bilete, avion hotel, transport”, a declarat un turist. 

Compania Wizzair, acuzată de lipsă de comunicare

Unii dintre călători au povestit că au fost nevoiți să petreacă 40 de ore în condiții grele în aeroport și au criticat lipsa de comunicare din partea autorităților române și a companiei aeriene WizzAir. Aceștia consideră că li s-ar fi putut oferi informații și alternative pentru cazare în loc să fie lăsați să se descurce singuri.

„40 de ore! O experiență de uitat! Și din partea autorităților române care nu au răspuns la nici un număr de telefon inclusiv la consulat, patru oameni diferiți, noaptea, dimineața, niciun receptor ridicat. Și din partea WizzAir, chiar dacă nu e vina lor că s-a anulat, dar puteau să ne anunțe să căutam un hotel, nu să stăm 40 de ore pe jos în aeroport!”, a declarat turistul, potrivit ProTV. 

Pe lângă dificultățile întâmpinate, călătorii au mai menționat că prețurile la cazare și transport au crescut semnificativ din cauza situației nefericite și că străinii au profitat de aceasta.

Compania aeriană a anunțat că va compensa cheltuielile pentru cazare ale călătorilor, cu condiția ca aceștia să păstreze bonurile.

În total, peste 1.200 de zboruri au fost anulate în Dubai în ultimele două zile, iar alte 41 de curse aeriene au fost redirecționate către aeroporturile din alte Emirate. În Oman, peste 1.400 de persoane au fost evacuate în adăposturi, iar școlile și clădirile guvernamentale au fost închise din cauza inundațiilor.

Precizările MAE 

Ministerul Afacerilor Externe a emis un comunicat în care a informat că reprezentanții Consulatului General al României la Dubai sunt în contact cu cetățenii români afectați pentru a le oferi asistență.

MAE a precizat că unii dintre aceștia au fost deja repatriați, în timp ce alții sunt sprijiniți pentru găsirea de soluții pentru întoarcerea în țară. Consulatul General se angajează să ofere asistență până când toți cetățenii români se vor întoarce în siguranță acasă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic facebook jpg
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net