S-au acordat Premiile UNITER. Dana Dogaru ╚Öi Virgil Og─â╚Öanu, aplauda╚Ťi pentru ├«ntreaga carier─â

Cea┬á┬á de-a┬á┬á 30-a┬á┬á edi╚Ťie┬á┬á a┬á┬á Premiilor┬á┬á UNITER┬á┬á ╚Öi-a┬á┬á anun╚Ťat┬á┬á luni┬á┬á sear─â┬á┬á c├ó╚Ötig─âtorii,┬á┬á ├«n┬á┬á cadrulfestivit─â╚Ťii g─âzduite anul acesta de Palatul Culturii din Bistri╚Ťa.

raluca aprodu emilian oprea uniter jpg

De╚Öi a fost o sear─â dedicat─â ├«nmare parte tinerilor arti╚Öti, cele mai aplaudate momente au fost cele al acord─ârii premiilor de excelen╚Ť─â ÔÇô Ion Caramitru (postmortem) ╚Öi pentru ├«ntreaga activitate ÔÇô actorii Dana Dogaru (68 de ani) ╚Öi Virgil Og─â╚Öanu (82 de ani). ╚śi R─âzvan Mazilu (48 de ani) a fost un r─âsf─â╚Ťat al evenimentului, fiind distins cu un premiu special, acordat pentru dezvoltarea spectacolului de musical ├«n Rom├ónia.

S-ar putea s─â te intereseze ╚Öi:┬á┬áTom Cruise, p─âr─âsit pentru un actor de m├óna a doua! A fost ├«nlocuit cu un ÔÇ×vegetarian p─âg├ónÔÇŁ

┬áMult r├óvnitele premii pentru cel mai bun actor ╚Öi cea mai bun─â actri╚Ť─â au fost adjudecate de L├│r├índ V├íta (pentru rolul principal din ÔÇ×Livada de vi╚ÖiniÔÇŁ, de la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj), Csaba L├íszl├│ (pentru rolul secundar din ÔÇ×Grand Hotel Pas─ârea RetroÔÇŁ, de la Teatrul Na╚Ťional T├órgu-Mure╚Ö, Compania ÔÇ×Tompa Mikl├│sÔÇŁ), Gabriela Popescu (pentru┬á┬á rolul┬á┬á secundar┬á┬á din┬á┬á spectacolul┬á┬á ÔÇ×CabaretÔÇŁ┬á┬á de┬á┬á la┬á┬á Teatrul┬á┬á Odeon┬á┬á din┬á┬á Bucure╚Öti)┬á┬á ╚Öi Nicoleta Lefter (pentru rolul principal din ÔÇ×Aici, MoscovaÔÇŁ de la UnTeatru din Bucure╚Öti). Iar premiul pentru cel mai bun spectacol ajunge anul acesta la Teatrul din Ia╚Öi, pentru spectacolulÔÇ×Plugarul ╚Öi moarteaÔÇŁ (├«n dramatizarea ╚Öi regia lui Silviu Purc─ârete).

Nu rata:┬áVIDEO George Mih─âi╚Ť─â, ipostaz─â hilar─â ├«n serialul Clanul! Cum l-a surprins Codin Maticiuc

Edi╚Ťia premiilor UNITER de anul acesta a avut loc la Bistri╚Ťa

Edi╚Ťia cu num─ârul treizeci a Galei Premiilor UNITER a adus ├«n prim-plan spectacolele care au atras aten╚Ťia pe parcursul anului trecut, ├«n perioada 1 ianuarie ÔÇô 31 decembrie 2021. Regizorul Galei a fost Radu Afrim, iar prezentatorii au fost Raluca Aprodu ╚Öi Emilian Oprea.

Juriul a fost format din Mihai Constantin (actor), Doru Mare╚Ö (critic de teatru), Viorica Petrovici (scenograf), Tania Popa (actri╚Ť─â) ╚Öi Theodor Cristian Popescu (regizor). (Comunicat de pres─â, Nominaliz─ârile ╚Öi c├ó╚Ötig─âtorii Premiilor Galei UNITER 2022), iar nominaliz─ârile au fost f─âcute de criticii de teatru Alina Ep├«ngeac, Doina Papp ╚Öi Maria Z─ârnescu.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa┬ápont@click.ro!

vladut
Satul Aceredo jpg
brad pitt angelina jolie jpg
cub ion ╚Ťiriac png
Alexandru Arsinel batran
image png
anne heche 1 profimedia 0712340053 jpg
GettyImages 1338148296 jpg
image
image
image
image
Lacul Morii jpg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
Orașul Granadilla jpg
GettyImages 1338148296 jpg
7 act 1 2col trotineta jpeg
Sake, b─âutura din haiku jpeg