Şase dintre militarii morţi la Constanţa, înmormântaţi. Sute de oameni au venit la funeralii

Șase dintre cei opt militari care au murit în dubla tragedie din judeţul Constanţa, din 2 martie, au fost înmormântaţi sâmbătă, 5 martie, la Cimitirul Eroilor. Slujbele au început la ora 13.30, la Catedrala Ortodoxă „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, pentru cinci dintre cei morţi, şi la Biserica Romano-Catolică „Sfântul Anton de Padova”, pentru al şaselea.

Sute de oameni au venit la funeraliile pentru cei şase militari foto: ziarulconstanta.ro
Sute de oameni au venit la funeraliile pentru cei şase militari foto: ziarulconstanta.ro

Cei șase militari înmormântaţi, sâmbătă, la Cimitirul Eroilor din Constanţa au fost căpitan-comandorul (pm) Bogdan Florin, sublocotenentul (pm) Banu Gelu, sublocotenentul (pm) Carp Vlad, sublocotenentul (pm) Bosoi Sergiu, sublocotenentul (pm) Marinescu Ionuț și sublocotenentul (pm) Lateș Eduard-Cătălin. 

Preoţii care au oficiat slujbele de înmormântare ale celor şase militari foto: ziarulconstanta.ro
Preoţii care au oficiat slujbele de înmormântare ale celor şase militari foto: ziarulconstanta.ro

La slujbe a participat şi Vasile Dîncu, Mininstrul Apărării, iar sute de persoane au venit la funeralii militarilor, notează ziarulconstanta.ro. Unei femei i s-a făcut rău în timpul slujbei şi a avut nevoie de ajutorul medicilor de pe SMURD.

În cinstea celor şase, au fost trase 128 de salve de tun.

Cum s-a produs dubla tragedie din Constanţa

O dublă tragedie aviatică a avut loc miercuri, 2 martie, când un MIG 21 Lancer a dispărut de pe radarul turnului de control, la scurt timp după ce a decolat, de la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu. Pilotul primise ordin să se întoarcă, din cauza vremii. 

”Miercuri, 2 martie, ora 20.00, o aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localităţile Cogealac si Gura Dobrogei. Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50”, a fost mesajul transmis, miercuri seară, de Ministerul Apărării.    

cei 8 militari morti in accidentul aviatic de la constanta jpeg

În căutarea MIG-ului a fost trimit un elicopter, care a dispărut şi el de pe radar. Cei şapte militari, printre care şi doi salvatori din cadrul Forţelor Navale Române, aflaţi la bordul elicopterului au murit, după ce acesta s-a prăbuşit. 

În cazul elicopterului care a plecat în căutare şi salvarea MIG-ului 21 Lancer se confirmă din păcate prăbuşirea, la 11 kilometri de aerodrom, în zona localităţii Gura Dobrogei. Din păcate, toţi cei cinci membri ai echipajului şi-au piedut viaţa. În continuare se execută operaţiunile de căutare-salvare pentru pilotul aeronavei MIG 21 Lancer, nu avem încă la acest moment confirmarea prăbuşirii şi nu avem detalii despre starea pilotului”, a declarat Constantin Spânu, șeful Direcţiei informare şi relaţii publice din cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

Conform autorităţilor, o posibilă cauză a prăbuşirii elicopterului ar fi probleme tehnice, mai exact încărcarea palelor cu gheaţă. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!      

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net