Schimbări importante pentru șoferi! Cine nu va mai fi obligat să facă inspecția tehnică periodică

Autoritățile din țara noastră vin cu noi schimbări pentru șoferi. Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024. Aceasta aduce modificări anumitor acte normative din transportul rutier.

Camera Deputaților a adoptat proiectul legislativ
Camera Deputaților a adoptat proiectul legislativ

Șoferii din țara noastră trebuie să știe că autoritățile pregătesc noi schimbări importante. Inițiativa legislativă adoptată de către Camera Deputaților are ca scop clarificarea anumitor aspecte ce țin de efectuarea inspecțiilor tehnice periodice pe care vehiculele înmatriculate, ori înregistrate în țara noastră, trebuie să le facă. De asemenea, inițiativa legislativă mai face mențiuni și despre atestarea profesională a personalului de specialitate care activează în domeniul transportului rutier.

În modificările adoptate decizional de către Camera Deputaților este menționat și faptul că există o excepție de la efectuarea inspecției tehnice periodice. Mai precis, este vorba despre vehiculele lente, adică cele a căror viteză maximă constructivă nu depășește 25 de km/h.

Schimbările pe care șoferii din țara noastră trebuie să le știe

În plus, inițiativa legislativă mai stabilește și faptul că autovehiculele ce efectuează activitatea de rent car, cât și cele folosite pentru transport în regim de închiriere, sunt nevoite să efectueze o inspecție tehnică la fiecare 6 luni. Iar clarificările aduse de către inițiativa legislativă adoptată de către Camera Deputaților nu se opresc aici.

Acest proiect mai reglementează și anumite dispoziții ce au ca scop reglementarea examinării persoanelor ce doresc să obțină atestări inițiale pentru conducători auto pentru transportul de marfă, cât și cel de persoane.

Legea adoptată de către Camera Deputaților se îndreaptă acum spre adoptare, iar schimbările aduse de către aceasta nu trebuie ignorate de către șoferii din țara noastră. Poate că una dintre cele mai importante dintre aceste reglementări introduse de către proiectul legislativ este faptul că vehiculele lente, adică cele a căror viteză maximă constructivă nu trece peste 25 de km/h nu mai trebuie să efectueze inspecția tehnică periodică, la 6 luni.

Acum, aceast nou proiect de lege urmează să se îndrepte către promulgare, iar apoi va intra în vigoare în țara noastră.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net