Se dau bani de la stat! Iată ce trebuie să faci ca să primești aproape 500 de euro

Într-o veste încurajatoare pentru cetățenii români, ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat un program amplu de împădurire care vine la pachet cu beneficii financiare semnificative. Potrivit noilor prevederi, se vor aloca aproape 500 de euro anual timp de 20 de ani pentru fiecare hectar de pășune împădurită, într-un efort de a extinde suprafața împădurită a României și de a proteja mediul înconjurător.

Mircea Fechet. / Foto: Click.
Mircea Fechet. / Foto: Click.

Ce se dorește prin acest program

Anunțul a fost făcut în cadrul emisiunii „Proiect de țară: România” de la Prima News, unde ministrul Mircea Fechet a detaliat noul program. Conform acestuia, guvernul va emite o ordonanță de urgență pentru a facilita transformarea pășunilor degradate în zone împădurite. Această inițiativă vine ca urmare a deciziei Parlamentului de a exclude anumite pășuni din suprafețele eligibile pentru împădurire.

Mircea Fechet a explicat că există pășuni care nu mai sunt folosite nici de animale, nici de oameni, fiind într-o stare avansată de degradare. Transformarea acestor pășuni în păduri nu numai că va contribui la conservarea biodiversității, dar va și aduce beneficii financiare pentru cei implicați.

456 de euro pe an, timp de 20 de ani, pentru beneficiari

Procesul de împădurire implică o investiție inițială de aproximativ 20.000 de euro pentru fiecare hectar, care acoperă costurile de plantare și îngrijire a pădurii timp de aproximativ șase ani. După finalizarea acestui proces, beneficiarii vor primi o primă de sechestrare a carbonului de 456 de euro pe an, timp de 20 de ani.

Ministrul a subliniat că această inițiativă face parte din eforturile de a utiliza fondurile alocate de Uniunea Europeană prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și că acestea nu implică împrumuturi, ci sunt bani de grant pe care România îi primește și nu trebuie să îi restituie.

Cu alte cuvinte, extindem suprafața împădurită a României și încercăm să compensăm acest lucru, pentru că altfel oamenii fie le-ar lăsa pășuni și primesc acolo o subvenție, fie le-ar lăsa nelucrate”, a declarat ministrul.

Acest program oferă oportunitatea nu doar de a îmbunătăți calitatea mediului înconjurător, ci și de a aduce beneficii financiare semnificative pentru cei implicați în procesul de împădurire. Astfel, cetățenii sunt încurajați să contribuie la protejarea naturii și să beneficieze în același timp de această inițiativă guvernamentală. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net