Se demolează celebrul „Doi Cocoși”, un simbol al Bucureștiului. Mama lui Cristi Borcea vrea în loc niște blocuri

Ultima actualizare:

Istoria celebrului restaurant "Doi Cocoși" pare să se încheie. Elena Borcea, mama proprietarului echipei de fotbal Dinamo București, Cristi Borcea, și omul de afaceri Gheorghe Nețoiu, fost deputat și acționar la echipele de fotbal Universitatea Craiova și Dinamo Bucureșt vor să construiască pe locul restaurantului un cartier rezidențial cu peste 100 de apartamente. Restaurantul „Doi Cocoși” este un simbol al Capitalei cu o istorie de peste 100 de ani.

Se demolează cel mai cunoscut restaurant din București

image

Elena Borcea și Gheorghe Nețoiu au primit aviz din partea Primăriei sectorului 1 pentru un ansamblu rezidențial cu 102 apartamente în locul complexului care găzduiește și celebrul restaurant „Doi Cocoși“, din nordul Bucureștiului, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Restaurantul, construit ințial ca un han, are o istorie de peste 100 de ani. A fost ridicat într-o perioadă în care pe malul lacului Străulești erau puține construcții.

În scurt timp, localul a devenit extrem de popular. În anii '70 restaurantul era deja o locație celebră.

image

Sub motto-ul "lucru românesc bine făcut!", faimosul „Doi Cocoși” a intrat în conștiința bucureștenilor, în special a celor din Sectorul 1, ca fiind un restaurant cu specific tradițional românesc, inclus în topul celor mai bune localuri din București.

image

„Actualul proprietar îl conduce încă din 1979. Pe vremea comuniștilor, și o bună perioadă după aceea, Doi Cocoși era faimos printre restaurantele cu specific tradițional românesc“, scrie Butunoiu pe site-ul său Restocracy.

„Doi Cocoși” se vrea demolat pentru cosntruirea de blocuri

Potrivit informațiilor obținute de Profit.ro, celebrul restaurant va fi demolat la dorința mamei lui Cristi Borcea și a lui Gigi Nețoiu. Cei doi ar fi primit deja avizul din partea primăriei pentru dezvoltarea unui nou proiect în această zonă. Este vorba de un nou complex rezidențial premium, cu blocuri de 9 etaje, care vor număra 102 apartamente.

Această nouă construcție va avea o suprafață de circa 18.700 de metri.

Conform avizului, vor fi demolate toate cele 7 corpuri de clădiri din complex, mai exact complexul turistic în sine, un minihotel, o sală de forță, birouri, un magazin, un atelier și un atelier pentru tipăriri cu o suprafață construită de circa 2.200 de metri pătrați.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
urs freepik jpg
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net