Se deschide sezonul de schi 2020-2021. Pârtiile își așteaptă schiorii în minivacanța de 1 Decembrie

Ultima actualizare:

    Turiștii sunt așteptați să urce pe schiuri în minivacanța de 1 Decembrie
Turiștii sunt așteptați să urce pe schiuri în minivacanța de 1 Decembrie

Administratorii pârtiilor de schi dau drumul la distracția de iarnă! Au pornit tunurile și cum temperaturile mici din ultima perioadă i-au ajutat, aceștia au reușit să aștearnă un strat bun de omăt. Iată unde se deschide sezonul de schi 2020-2021, în minivacanța de 1 Decembrie!

Administratorii domeniului schiabil Straja, din Valea Jiului, anunță deschiderea sezonului de schi, mâine, 28 noiembrie. Neobinșuit este faptul că schiorii trebuie să poarte obligatoriu mască de protecție și să respecte distanțarea fizică la îmbarcarea la teleschi. 

Sezonul de schi 2020-2021 se deschide cu masca pe față 

”Deschidem oficial sezonul de schi sâmbată, 28.11.2020. Program de funcționare: 9.00 – 17.00, nocturna funcționează cu minimum 10 persoane. Apelăm la înțelegerea dumneavoastră pentru respectarea normelor împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2: teleschiurile Platoul Soarelui vor avea 3 coloane separate și distanțate pentru îmbarcarea la teleschi. Turiștii vor fi obligați să păstreze distanța de 2 metri față de persoana din fața lor. Masca de protecție este obligatorie și în spațiile deschise”, anunță pe Facebook cei care administrează pârtia din Hunedoara.

La Azuga și în Poiana Brașov funcționează tunurile de zăpadă

Și la Azuga, în Prahova, se schiază începând de mâine! ”Să ne vedem sănatoși! Tunurile funcționează la capacitate maximă. Profităm de temperaturile scăzute pentru producerea zăpezii artificiale. Am reușit să amenajăm pârtia pentru începători”, a transmis Emil Debreți, administratorul Pârtiei Cazacu.

Tunurile de zăpadă de la Straja sunt în funcțiune
Tunurile de zăpadă de la Straja sunt în funcțiune

Aceasta este deservită de babyschi. Și Pârtia Sorica începători, deservită de bandă, își așteaptă schiorii.  În tot Masivul Postăvaru din Piana Brașov, au fost puse în funcțiune tunurile, iar instalațiile pe cablu sunt pornite.

Telecabina și telegondola circulă doar cu geamurile deschise

Primarii stațiunilor montane vor să aplice un set de reguli, prin care telecabina și telegodola să funcționeze doar cu gemurile deschise și la jumătate din capacitate.

De asemenea, instructorii de schi au renunțat la lecțiile de grup. Vor accepta doar membrii aceleiași familii, în rest, vor fi doar cursuri individuale.

Germania vrea ca pârtiile din Europa să rămână închise

Anunțul că pârtiile de la noi se deschid vine în plin scandal european despre deschiderea stațiunilor de schi.

Țări precum Austria își doresc să mențină deschise stațiunile montane care aduc venituri de miliarde de euro, în timp ce Italia cere închiderea stațiunilor în toată Europa, cel puțin până după Crăciun și Anul Nou.

Pârtia Cazacu pentru începători, din Azuga, este și ea pregătită pentru schiori
Pârtia Cazacu pentru începători, din Azuga, este și ea pregătită pentru schiori

Germania, care deține președinția Consiliului UE, caută un acord cu țările din Uniunea Europeană pentru a ține stațiunile de schi închise până la începutul lunii ianuarie, în încercarea de a stopa răspândirea coronavirusului.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net