Se știe cine a venit în București cu avionul companiei Google. Un document s-a semnat la Guvern

În această dimineață, aproape de ora 5, pe aeroportul Băneasa a aterizat un avion privat al companiei Google. Nu se știa nici cine sunt pasagerii, cu atât mai puțin scopul vizitei misterioase. Între timp, s-a aflat că în România a aeronava l-a avut la bord pe CEO-ul Google Cloud, care a semnat un memorandum de înţelegere cu Guvernul României.

Ce a transmis Guvernul

Thomas Kurian, CEO al Google Cloud. Sursă foto: captură video
Thomas Kurian, CEO al Google Cloud. Sursă foto: captură video

Guvernul României a venit cu explicații privind vizita din această dimineață. Executivul a încheiat un memorandum de înțelegere cu divizia de cloud a Google, pentru expertiză în privința mai multor proiecte de digitalizare a serviciilor publice, inclusiv pentru implementarea tehnologiilor AI.

Memorandumul de înţelegere a fost semnat, din partea Guvernului, de ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunţat Guvernul într-un comunicat oficial.

„Avem proiecte ambiţioase de reformă a administraţiei publice, care implică utilizarea tehnologiilor moderne precum Inteligenţa Artificială, îmbunătăţirea eficienţei operaţionale, creşterea securităţii digitale, promovarea inovaţiei în sectorul public şi adoptarea cloud-ului.

Avansăm în ceea ce priveşte transformarea digitală a serviciilor publice, suntem în linie dreaptă cu modernizarea sistemului fiscal pentru detectarea fraudelor şi creşterea colectării, iar fiecare zi ne arată cât este de importantă creşterea rezilienţei cibernetice.

De asemenea, ne-am asumat operaţionalizarea cloud-ului guvernamental. Expertiza şi contribuţia Google sunt esenţiale pentru a pune în practică servicii publice performante şi sigure pentru români”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Mesajul șefului de la Google Cloud

„A fost o onoare să mă întâlnesc cu Marcel Ciolacu, premierul României, şi cu ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, pentru a discuta despre accelerarea transformării digitale pentru serviciile publice din România şi oportunităţile de implementare a inteligenţei artificiale”, a spus Thomas Kurian, CEO al Google Cloud, citat şi el în comunicatul de la Palatul Victoria.

„Google Cloud este dedicat să contribuie la creşterea adoptării tehnologiilor cloud şi la facilitarea serviciilor publice digitale inovatoare, în conformitate cu obiectivele României de transformare digitală şi cu ţintele Deceniului Digital al Europei pentru 2030”, a arătat oficialul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net