Septuagenar din Neamț, judecat pentru că și-a omorât fiul. I-a tranșat cadavrul cu bomfaierul și l-a aruncat în Siret


    Alte părţi din cadavru au fost descoperite în Siret de pompieri. Foto: adevarul.ro
Alte părţi din cadavru au fost descoperite în Siret de pompieri. Foto: adevarul.ro

Un bărbat în vârstă de 73 de ani din Neamț este judecat pentru crimă, după ce și-a ucis și tranșat fiul, apoi i-a aruncat rămășițele în râul Siret. Un braț al victimei a fost găsit de un pescar în luna august, pe malul apei, și de atunci polițiștii au demarat cercetările.

Vasile Croitoru, de 73 de ani, din localitatea Cotu Vameş, un sat aflat pe malul râului, în apropiere de municipiul Roman, este acuzat de omor calificat şi profanare de cadavre. Şocantul caz de violenţă extremă a fost rezolvat, mai repede decât se spera iniţial, de o echipă de criminalişti de la Parchetul şi Poliţia Neamţ, la momentul demarării cercetărilor „existând“ doar o mână, secţionată de la cot, cu antebraţul şi palma, scrie adevarul.ro. A fost însă de ajuns pentru a furniza o probă esenţială, în cele din urmă stabilindu-se că o crimă îngrozitoare îl avea ca autor pe un bătrân, iar ca victimă pe fiul de 45 de ani.  

Un pescar a găsit un braț de-al victimei, în Siret

Cercetările au început pe data de 6 august 2020, când un pescar de 29 de ani a făcut o descoperire macabră. În apă plutea un braţ uman, secţionat de la cot, astfel că a sunat la 112. Anchetatorii sosiţi la locul indicat au constatat că fragmentul uman prezenta urme de „amputare“ şi nu din cele specifice după ce un cadavru stă mult în apă, în cazuri de înec, conturându-se astfel ipoteza unui omor. 

Criminaliştii au efectuat o experiză  dactiloscopică și au descoperit că amprentele degetelor din restul de braţ aparţineau unei persoane de 45 de ani, Ioan Croitoru, care avea antecedente penale. Așa au ajuns anchetatorii la tatăl victimei, care a recunoscut săvârşirea oribilei crime şi ce l-a determinat să-şi ucidă fiul: strarea conflictuală există în cadrul familiei și consumul de alcool.

Mai multe amțnunte găsiți pe adevarul.ro.

pexels Horoscop 28 octombrie
FotoJet (4) jpg
finala chefi la cutite 2022 (1) jpg
Rodica și Niculae Badalau jpg
Chefi la Cutite  Nosfe si Madalina Foto Mihai Stetcu jpg
simona gherghe jpg
foto1 bugetarib jpg
foto1 victor si zetab jpg
1 tratamente cu hrean jpg jpeg
Moisă Irod veteran din Sibiu ultimul soldat român din Garda Regală Sursă Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul” jpg
image
image
image
image
parada militara 1 decembrie jpg
simona gherghe jpg
Parada militară
foto 8 meda contras  Anglia jpg
(EPA EFE) 5914678 jpg
femeie de serviciu   foto mare jpg