Sfaturi utile înainte, în timpul şi după seism

Este foarte important să ştii ce ai de făcut în caz de cutremur, deoarece anumite măsuri îţi pot salva viaţa.

Înainte. Pregăteşte un rucsac pentru situaţii de urgenţă! Acesta trebuie să conţină: apă şi mâncare (pentru măcar 3 zile), lanternă, kit de prim‑ajutor, pătură/sac de dormit, haine, unelte de bază (cuţit, cheie reglabilă), brichetă, radio portabil/baterie externă pentru telefon, fluier, bani, copii după acte de identitate. Fixează bine mobila, electrocasnicele, centralele de apartament, televizoarele, calculatoarele! Amplasează obiectele grele pe rafturile de jos! Amplasează patul într-un loc sigur! Ţine în casă un extinctor funcţional! Învaţă să acorzi primul ajutor! Stabileşte împreună cu familia ta un plan pentru situaţii de urgenţă!

  • În timpul cutremurului. Păstrează-ţi calmul, îndepărtează-te de ferestre şi obiecte grele, deschide uşa de la intrare pentru a preveni blocarea acesteia, nu utiliza liftul sau scările, nu sări pe geam şi nu ieşi în balcon, închide sursele de foc, ghemuieşte-te lângă un corp de mobilă solid şi ţine-te bine de acesta, sau adăposteşte-te sub o grindă solidă, protejează-ţi capul şi faţa! Dacă eşti afară, mergi într-un loc sigur, departe de clădiri, poduri sau stâlpi, stai la mai mult de 10 metri de cablurile căzute! Dacă te afli pe o pantă abruptă, evacuează zona, sunt posibile căderi de pietre, de copaci sau alunecări de teren. Dacă eşti într-un vehicul, opreşte-l într-un loc sigur, departe de poduri şi clădiri, fără a bloca drumul, rămâi în interiorul lui!
  • După cutremur. Dacă eşti prins sub dărâmături, acoperă-ţi gura cu o batistă sau bucată de material, nu aprinde surse de foc şi nu încerca să mişti greutăţi grele. Bate în ceva sau fluieră pentru a-i înştiinţa pe salvatori; ţipă doar dacă e o situaţie extremă. Opreşte alimentarea cu apă, electricitate şi gaz. Verifică dacă poţi utiliza în siguranţă scările şi utilizează-le pentru a evacua clădirea calm, protejându-ţi capul. Nu uita să iei rucsacul pentru situaţii de urgenţă. Deplasează-te către o zonă sigură şi rămâi acolo. 
cub lia bugnar theo rose png
cub camelia șucu (1) png
serial wednesday jpg
zodia care nu a primit nimic de mos nicolae jpg
cub Kirstie Alley
profimedia 0742415693 jpg
Kanye West
cub emma corrin png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
index jpg
mititelu jr 3 jpg
cap Charles III   GettyImages 1243368615 jpg
vremea polei jpeg
seceta
3 metode eficiente cu ajutorul cărora îți poți reducere costurile la facturi jpg