Situație jenantă pentru România în SUA. Premierul Ciucă, trimis de președintele Iohannis în locul lui, nu a fost primit la dineul de la Casa Albă

Ultima actualizare:

Deputatul USR Claudiu Năsui afirmă, într-o postare pe Facebook, că președintele Klaus Iohannis trebuie să explice absența sa de la dineul organizat la Casa Albă, unde România nu a avut reprezentare. În locul său, a fost trimis Nicolae Ciucă, dar acesta nu a fost primit de oficialii americani.

Preşedinţii de stat au fost invitaţi la un dineu oferit de Casa Albă. Foto Facebook
Preşedinţii de stat au fost invitaţi la un dineu oferit de Casa Albă. Foto Facebook

Surse din cadrul Adevărul au confirmat că Iohannis l-a desemnat oficial pe Ciucă să participe la dineu în locul său, însă liderul PNL nu a fost acceptat.

„De ce nu a fost reprezentată România la evenimentul NATO de la Casa Albă?” întreabă Claudiu Năsui într-o postare distribuită pe mai multe rețele de socializare, exprimându-și revolta că președintele Klaus Iohannis nu a onorat invitația la dineul organizat de președintele american cu ocazia summitului NATO de la Washington.

„Pe paginile de pe rețelele sociale ale NATO au apărut poze de la dineul de la Casa Albă, unde au fost invitați toți șefii de stat ai NATO. Am căutat și eu în poze președintele Iohannis. Nu apare nicăieri. Toți șefii de stat sunt prezenți, mai puțin Iohannis. Cum e posibil? N-a fost invitat?

Am investigat puțin. Este absolut incredibil cât de mult ne-au putut umple de rușine Iohannis și Ciucă. De fapt, domnul Klaus Iohannis a fost invitat, așa cum era normal pentru un șef de stat al NATO. Dar nu s-a dus. Exact, a ales să nu se ducă. L-a trimis în locul lui pe domnul Ciucă, ca să dea impresia că ar fi urmașul său la Cotroceni și că ar beneficia de sprijinul Statelor Unite. Dar americanii nu l-au primit pe domnul Ciucă. Invitația la dineu era nominală pentru președinți și șefi de guvern. Atât. La ei nu merge cu «stai să vezi că mi-a dat mie invitația, hai lasă-mă să intru și eu»”, a scris deputatul USR în postarea sa.

Gestul președintelui Iohannis, fără precedent?

El consideră că gestul lui Klaus Iohannis este unul fără precedent și extrem de rușinos și îi cere acestuia să explice ce anume a fost atât de important încât nu a putut participa la dineu, unde ar fi trebuit să reprezinte România.

„Dar, trecând peste rușinea de a forța nota cu Ciucă și de a nu fi primit, de ce nu s-a dus totuși Klaus Iohannis la dineul cu șefii de stat NATO așa cum era normal? De ce a lăsat România nereprezentată la un eveniment de asemenea importanță?

Ce treburi mai importante avea Klaus Iohannis decât Summitul NATO la care se aniversau 75 de ani de alianță? Repet, căutați-l în poze și veți vedea că nu-l veți găsi nicăieri.

Ce nu se vede în poze, dar ce am aflat este că americanii au fost șocați că nu a venit președintele României la eveniment. Mai ales că știau că se află în Washington. Cum să fii la Washington invitat de președintele SUA la dineu cu șefii de state și să alegi să nu te duci?

Palatul Cotroceni trebuie să clarifice de ce președintele nu a participat la evenimentul de la Casa Albă. De ce a lipsit de la dineul oferit de președintele SUA?” întreabă Claudiu Năsui.

„A fost prea supărat că i-au refuzat sinecura pe care o căuta la NATO și s-a gândit să-i pedepsească lăsând România fără reprezentare?

Sau a vrut să arate că este supărat că nu l-au primit pe Ciucă? Orice ar zice, cuplul Iohannis-Ciucă a reușit să elimine România din poza țărilor NATO. O ultimă rușine pe final de mandat, de parcă toate celelalte nu erau suficiente”, a concluzionat el.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net