Sorin Cîmpeanu: "Ordinul e foarte clar, masca de protecţie e obligatorie în școală"

Ultima actualizare:

    Sorin Cîmpeanu, ministrul Educațieifoto: Inquam Photos
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educațieifoto: Inquam Photos

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că masca de protecţie este obligatorie în şcoală, cu câteva excepţii. El a explicat că este recomandată masca medicală, dar că şi cea textilă este acceptată, în cele din urmă.

”Ordinul e foarte clar, masca de protecţie e obligatorie. Există excepţii doar pentru învăţământul special, există excepţii pentru cei mici, există excepţii pentru orele de educaţie fizică ce se pot derula până la incidenţa de 2 la mie în localitate, fără mască de protecţie. În rest, masca de protecţie este obligatorie. Este în interesul elevilor şi cadrelor didactice pentru că această nouă tulpină se răspândeşte mult mai uşor şi afectează şi pe copii”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24, duminică seara.

Întrebat dacă cineva verifică conformitatea măştilor textile, Cîmpeanu a explicat că nimeni nu va verifica măştile textile deoarece acestea sunt permise în unităţile de învăţământ.

”Nimeni. Nu există această obligativitate, această reglementare să verifice. Ar fi şi o prostie. Anexa 1 a ordinului de ministru, precizează foarte clar, se recomandă măştile medicale, dar sunt permise şi măştile textile.Nu spune nimeni, nimic despre standarde la măştile textile. Important e ca cei mici să aibă nasul şi bărbia acperite în aşa fel încât să facă imposibile aceste gesturi pe care şi noi le făceam, aceste gesturi cu degetele. INSP a tabilit acest lucru, reco mandare fermă de măşti medicale, posibil să se utilizeze măşti textile, ai voie şi viziere în cazul profesorilor  pentru învăţământ special, iar celelalte pseudo-dispozitive de protecţie sunt interzise. Măşti medicale şi textile sunt interzise”, a mai spus Cîmpeanu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net