Sorin Cîmpeanu: "Ordinul e foarte clar, masca de protecţie e obligatorie în școală"


    Sorin Cîmpeanu, ministrul Educațieifoto: Inquam Photos
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educațieifoto: Inquam Photos

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că masca de protecţie este obligatorie în şcoală, cu câteva excepţii. El a explicat că este recomandată masca medicală, dar că şi cea textilă este acceptată, în cele din urmă.

”Ordinul e foarte clar, masca de protecţie e obligatorie. Există excepţii doar pentru învăţământul special, există excepţii pentru cei mici, există excepţii pentru orele de educaţie fizică ce se pot derula până la incidenţa de 2 la mie în localitate, fără mască de protecţie. În rest, masca de protecţie este obligatorie. Este în interesul elevilor şi cadrelor didactice pentru că această nouă tulpină se răspândeşte mult mai uşor şi afectează şi pe copii”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24, duminică seara.

Întrebat dacă cineva verifică conformitatea măştilor textile, Cîmpeanu a explicat că nimeni nu va verifica măştile textile deoarece acestea sunt permise în unităţile de învăţământ.

”Nimeni. Nu există această obligativitate, această reglementare să verifice. Ar fi şi o prostie. Anexa 1 a ordinului de ministru, precizează foarte clar, se recomandă măştile medicale, dar sunt permise şi măştile textile.Nu spune nimeni, nimic despre standarde la măştile textile. Important e ca cei mici să aibă nasul şi bărbia acperite în aşa fel încât să facă imposibile aceste gesturi pe care şi noi le făceam, aceste gesturi cu degetele. INSP a tabilit acest lucru, reco mandare fermă de măşti medicale, posibil să se utilizeze măşti textile, ai voie şi viziere în cazul profesorilor  pentru învăţământ special, iar celelalte pseudo-dispozitive de protecţie sunt interzise. Măşti medicale şi textile sunt interzise”, a mai spus Cîmpeanu.

cub monica anghel png
Brad Pitt (5) jpg
Horoscop dragoste webp
andreea esca 6 png
foto1 copii crisanB jpg
andreea antonescu jpg
cub miki k pital png
FotoJet (2) jpg
viktor orban ungaria shutterstockfoto 850x567 jpg
Capture JPG
image
image
image
image
Klaus Iohannis si Alina Gorghiu jpg
foto2 liliana jpg
calendar ortodox 2021 2 decembrie sfantul prooroc avacum bizant sec xiv jpeg
cele mai frumoase polițiste 4 jpg
foto1 1 dec Foto Inquam Photos Octav Ganea (8)B jpg
FotoJet jpg