Stomatolog din Dolj, reținut după ce ar fi tratat pacienți fictivi. Câți bani ar fi încasat medicul dentist

Un medic stomatolog a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţiştii doljeni, fiind acuzat că a decontat servicii medicale fictive, acordate unor pacienţi, prejudiciul ridicându-se la aproape 100.000 de lei.

Stomatologul ar fi tratat pacienți fictivi Foto: Pixabay.com
Stomatologul ar fi tratat pacienți fictivi Foto: Pixabay.com

Prejudiciul ajunge la aproape 100.000 lei 

 Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj a anunţat că au fost făcute şase percheziţii în Craiova şi în comuna Radovan, atât la domiciliul unor cadre medicale, cât şi la sediul cabinetelor medicale în care aceştia asigură asistenţă medicală de specialitate, scrie Observatornews.ro.

”Din cercetările efectuate a rezultat că în perioada mai 2022 – februarie 2023, femeia de 33 de ani, în calitate de medic stomatolog, prin completarea şi depunerea unor înscrisuri nereale, ar fi indus şi menţiunt în eroare reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Dolj, solicitând şi decontând servicii medicale stomatologice fictive acordate unor pacienţi, inclusiv minori, fapt ce ar fi avut ca urmare obţinerea unui folos patrimonial injust. Prejudiciul cauzat Casei de Asigurări de Sănătate Dolj este de peste 98.000 lei”, a transmis IPJ Dolj.

Femeia a fost reținută pentru 24 de ore

Femeia a fost reţinută pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals. Ea va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, în vederea luării unei măsuri preventive.

Directorul unui spital din Timișoara, acuzat de fals și înșelăciune

Nu este pentru prima dată când se întâmplă astfel de cazuri. Anii trecuți, directorul spitalului privat Athena Hospital din Timişoara, a fost acuzat de fals şi înşelăciune și a fost arestat preventiv, la acea perioadă.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Dan Szabo, ar fi decontat la Casa de Asigurări de Sănătate tratamente fictive pentru pacienţi inexistenţi. În acelaşi caz a fost cercetată în libertate şi asistenta-şefă a unităţii. 

Cazul Athena Hospital, care ar fi falsificat zeci de fişe medicale, solicitând CJAS decontarea unor tratamente care nu au fost făcute niciodată, a fost semnalat de trei foşti angajaţi ai spitalului, care au demisionat pe motiv că nu şi-au primit salariile la timp, spitalul având datorii de 260.000 de euro la plata salariilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net