Suceava: Doi copii au mers 15 km pentru a restitui un portofel pierdut

Un sucevean laud─â fapta a doi liceeni care i-au adus acas─â portofelul pierdut. Nu avea o avere ├«n el, ├«ns─â refacerea documentelor personale l-ar fi costat mai ales timp. 

image
Filip Cioban și Eliazar Juravle au înapoiat intact un portofel găsit FOTO: monitorulsv.ro

Filip Cioban ╚Öi Eliazar Juravle, elevi ├«n clasa a IX-a la Liceul Tehnologic ÔÇ×Vasile GherasimÔÇŁ din Marginea, au mers 15 kilometri cu bicicletele pentru a restitui portofelul proprietarului. Acesta ├«l pierduse ├«n dimnea╚Ťa zilei de 17 mai, pe drumul de la restaurantul unde b─âuse o cafea cu colegii, p├ón─â la locul de munc─â. Avea buletinul, permisul de conducere, atestatul profesional ╚Öi aproximativ 700 de lei.

C├ónd proprietrul a observat lipsa portofelului, era deja ├«n localitatea vecin─â, la firma unde munce╚Öte. Era ora pr├ónzului ╚Öi voia s─â-╚Öi cumpere ceva de m├óncare. A╚Öa a realizat c─â, de fapt, nu mai are portofelul. Se g├óndea doar la c├ót are de alergat sa-╚Öi refac─â actele. ├Äns─â, norocul i-a sur├ós ╚Öi ╚Öi-a recuperat tot ceea ce pierduse. 

I-a g─âsit pe copii ├«n urma anun╚Ťului pe Facebook 

Proprietarul portofelului, Valentin Franiuc, care locuie╚Öte ├«n localitatea Horodnic de Jos, a fost anun╚Ťat de mama sa c─â cineva i-a adus portofelul acas─â. Era vorba despre doi copii, iar din portofel nu lipsea nimic. Impresionat de gest, b─ârbatul a pornit imediat pe drumul dintre cele dou─â localit─â╚Ťi, cu g├óndul s─â-i ├«nt├ólneasc─â pe cei doi copii. Nu a dat de ei, ├«ns─â nici nu s-a l─âsat p─âguba╚Ö.

ÔÇ×C├ónd am ajuns acas─â, m-am uitat pe camere ╚Öi i-am v─âzut. Am postat pe Facebook o imagine mai ├«ndep─ârtat─â cu ei, cu rug─âmintea ca cine ├«i cunoa╚Öte s─â m─â anun╚Ťe. M-a contactat cineva din zon─â ╚Öi mi-a cerut o fotografie mai de aproape. I-am trimis printr-un mesaj privat ╚Öi m-a ajutat s─â-i g─âsesc pe b─âie╚Ťi. Joi, 19 mai, am fost la ei acas─â, ├«n Horodnic de Sus, s─â le mul╚ŤumescÔÇŁ, a spus Valentin Franiuc, conform monitorulsv.ro

Unul dintre ei p─â╚Ťise acela╚Öi lucru 

A╚Öa a aflat ├«ntreaga poveste. Mar╚Ťi diminea╚Ť─â (17 mai), c├ónd veneau la ╚Öcoal─â, cu bicicletele, de la Horodnic de Sus la Marginea, Filip ╚Öi Eliazar au g─âsit pe strad─â un portofel cu acte ╚Öi bani, la aproximativ 300 de metri distan┼ú─â de restaurantul ├«n care Valentin Franiuc a fost la cafea. Din cartea de identitate au aflat domiciliul proprietarului, iar dup─â ore au plecat cu bicicletele ca s─â-i restituie ce a pierdut.

Familiile celor doi b─âie╚Ťi nu au fost foarte impresionate de gestul copiilor, ├«ntuc├ót li s-a p─ârut foarte normal. Mai ales c─â, unul dintre cei doi, Filip, tocmai trecuse printr-o situa╚Ťie asem─ân─âtoare. ├Än urm─â cu aproximativ dou─â s─âpt─âm├óni ├«╚Öi pierduse ╚Öi el portofelul. L-a recuperate dintr-o sta╚Ťie PECO, acolo unde l-a dus cine l-a g─âsit.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

carmen tanase jpeg
image png
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
image png
card ajutor jpg
12 linda evangelista main jpg jpeg
giani vladimir 25713800 jpeg
mircea solcanu2 png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
trans bhutan cnn
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
pustnic japonez profimedie (4) jpg
card ajutor jpg
canicula bucuresti puncte de ajutor  (3) JPG
iohannis erdogan 2 jpg