Suceava: Doi copii au mers 15 km pentru a restitui un portofel pierdut

Un sucevean laudă fapta a doi liceeni care i-au adus acasă portofelul pierdut. Nu avea o avere în el, însă refacerea documentelor personale l-ar fi costat mai ales timp. 

Filip Cioban și Eliazar Juravle au înapoiat intact un portofel găsit FOTO: monitorulsv.ro
Filip Cioban și Eliazar Juravle au înapoiat intact un portofel găsit FOTO: monitorulsv.ro

Filip Cioban și Eliazar Juravle, elevi în clasa a IX-a la Liceul Tehnologic „Vasile Gherasim” din Marginea, au mers 15 kilometri cu bicicletele pentru a restitui portofelul proprietarului. Acesta îl pierduse în dimneața zilei de 17 mai, pe drumul de la restaurantul unde băuse o cafea cu colegii, până la locul de muncă. Avea buletinul, permisul de conducere, atestatul profesional și aproximativ 700 de lei.

Când proprietrul a observat lipsa portofelului, era deja în localitatea vecină, la firma unde muncește. Era ora prânzului și voia să-și cumpere ceva de mâncare. Așa a realizat că, de fapt, nu mai are portofelul. Se gândea doar la cât are de alergat sa-și refacă actele. Însă, norocul i-a surâs și și-a recuperat tot ceea ce pierduse. 

I-a găsit pe copii în urma anunțului pe Facebook 

Proprietarul portofelului, Valentin Franiuc, care locuiește în localitatea Horodnic de Jos, a fost anunțat de mama sa că cineva i-a adus portofelul acasă. Era vorba despre doi copii, iar din portofel nu lipsea nimic. Impresionat de gest, bărbatul a pornit imediat pe drumul dintre cele două localități, cu gândul să-i întâlnească pe cei doi copii. Nu a dat de ei, însă nici nu s-a lăsat păgubaș.

Când am ajuns acasă, m-am uitat pe camere și i-am văzut. Am postat pe Facebook o imagine mai îndepărtată cu ei, cu rugămintea ca cine îi cunoaște să mă anunțe. M-a contactat cineva din zonă și mi-a cerut o fotografie mai de aproape. I-am trimis printr-un mesaj privat și m-a ajutat să-i găsesc pe băieți. Joi, 19 mai, am fost la ei acasă, în Horodnic de Sus, să le mulțumesc”, a spus Valentin Franiuc, conform monitorulsv.ro

Unul dintre ei pățise același lucru 

Așa a aflat întreaga poveste. Marți dimineață (17 mai), când veneau la școală, cu bicicletele, de la Horodnic de Sus la Marginea, Filip și Eliazar au găsit pe stradă un portofel cu acte și bani, la aproximativ 300 de metri distanţă de restaurantul în care Valentin Franiuc a fost la cafea. Din cartea de identitate au aflat domiciliul proprietarului, iar după ore au plecat cu bicicletele ca să-i restituie ce a pierdut.

Familiile celor doi băieți nu au fost foarte impresionate de gestul copiilor, întucât li s-a părut foarte normal. Mai ales că, unul dintre cei doi, Filip, tocmai trecuse printr-o situație asemănătoare. În urmă cu aproximativ două săptămâni își pierduse și el portofelul. L-a recuperate dintr-o stație PECO, acolo unde l-a dus cine l-a găsit.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
biserica casin foto Iulia Marian jpg
image
image
image
image
image
image
mircea cel batran facebook   Copy jpg
1 cada de baie jpg jpeg
FotoJet (32) jpg
4 maria macsim nicoara jpg jpeg
FotoJet (30) jpg
suflet pixabay jpg
Boieri fanarioţi călare şi o trăsură cu o familie de boieri de prim rang; desen de Chevalier Auguste de Henikstein
cavou Iulia Hasdeu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net