Taxe și impozite mai mari după alegeri, unele chiar și de trei ori. Cine va plăti mai mult statului

Pentru a nu pierde banii din PNRR, România și-a asumat mai multe reforme, printre acestea și unele majorări de taxe și impozite. Drept urmare, după data de 9 iunie, data alegerilor locale și europarlamentare, românii s-ar putea trezi cu taxe și impozite mai mari. Una dintre acestea, cea pentru casă s-ar putea majora chiar și de trei ori în anumite cazuri.

Impozitul pe casă ar putea fi de trei ori mai mare

image

Așadar, mai multe noi taxe sunt prevazute în PNRR. România și-a asumat, printre altele, reforma impozitelor locale. Este vorba despre impozitele plătite pentru terenuri și case, inclusiv apartamente.

Aici, analiștii estimează că impozitele ar putea fi chiar de trei ori mai mari decât în prezent. Și asta din cauză că se vor calcula în funcție de valoarea de piață a bunului respectiv.

Altfel spus, proprietarii apartamentelor aflate în orașele mari, în special în centru, vor fi probabil cei mai afectați, transmite Antena 3CNN.

Eliminarea excepțiilor fiscale

Un alt factor care va avea ca efect creșterea taxelor este eliminarea excepțiilor fiscale și acestea prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență.

În acest caz, cei care lucrează în domeniul IT sunt scutiți, dacă vor, de exemplu, de contribuția la Pilonul 2. Iar cei care lucrează în agricultură sau construcții beneficiază de salarii minime diferite.

Tot excepții ar putea să fie considerate și pragurile de TVA, pentru că, în acest moment, avem două praguri reduse, pe lângă pragul standard de 19%: 5% si 9%, aplicabile, de exemplu, la unele alimente și medicamente.

De asemenea, și impozitarea în funcție de nivelul de poluare al mașinii este o reformă asumată.

Cand intră în vigoare noile măsuri

„Cererea de plată numărul patru din PNRR este una dintre cele mai grele din perspectiva reformelor, pentru că include atât reforma pensiilor generale, cât și reforma salarizării unice, dar și reforma impozitelor și taxelor și, discutând foarte pragmatic și realist și tehnic, cred că în prima jumătate a anului 2025 se vor lua măsurile fiscale care probabil vor intra în vigoare începând cu 1 iulie 2025.

Dacă vrem o reducerea a taxării pe muncă, atunci trebuie să creștem taxarea pe consum”, a explicat ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, potrivit sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net