Telefon unic despre ╚Öomajul tehnic. Aici afli informa╚Ťii ╚Öi depui acte!

23 martie 2020
image
La call center-ul ANOFM dau informa╚Ťii despre ╚Öomajul tehnic opt persoaneFoto: nocash.ro

Cine este interesat de ╚Öomajul tehnic poate afla informa╚Ťii, ├«ncep├ónd de ast─âzi, 23 martie, de la num─ârul unic de telefon. Acesta a fost pus la dispozi╚Ťie de reprezentan╚Ťii Agen╚Ťiei Na╚Ťionale pentru Ocuparea For╚Ťei de Munc─â (ANOFM). Iat─â cum ╚Öi unde depui actele!

Cei de la ANOFM au organizat un call-center intern ╚Öi au stabilit un num─âr unic de apel la care cet─â╚Ťenii pot suna pentru a ob╚Ťine informa╚Ťii suplimentare cu privire la modalit─â╚Ťile de acordare a ╚Öomajului tehnic.

Angajatorii sau salaria╚Ťii pot apela: 021/4444-000, num─âr cu tarif normal.

ÔÇ×Am decis ca opt angaja╚Ťi ai ANOFM s─â lucreze ├«n acela╚Öi timp ├«n sistem call-center, pentru a clarifica rom├ónii acolo unde exist─â nel─âmuriri cu privire la ╚Öomajul tehnic. ├Än cazurile ├«n care apelan╚Ťii au nevoie s─â intre ├«n leg─âtur─â cu agen╚Ťiile teritoriale de care apar╚Ťin, operatorii din call-center ├«i vor direc╚Ťiona. ├Än perioadele de criz─â, este vital─â rapiditatea adopt─ârii deciziilor, dar ╚Öi modul ├«n care ne organiz─âm pentru implementarea acestora. Prin urmare, am luat din timp m─âsurile necesare pentru a r─âspunde cu promptitudine tuturor solicit─ârilor, con╚Ötien╚Ťi fiind c─â de munca noastr─â depinde viitorul angaja╚Ťilor ╚Öi al companiilor din ╚Ťara noastr─â.ÔÇŁ, a declarat pre╚Öedintele ANOFM, Victor Picu.

Unde se depun documentele pentru șomajul tehnic

Documentele necesare acord─ârii ╚Öomajului tehnic pot fi depuse la Agen╚Ťiile Jude╚Ťene pentru Ocuparea For╚Ťei de Munc─â, precum ╚Öi a municipiului Bucure╚Öti, prin po╚Öta electronic─â, la adresa de email dedicat─â fiec─ârui jude╚Ť, care are ca ID numele jude╚Ťului (ex: brasov@anofm.gov.ro). ├Än cazul jude╚Ťelor a c─âror denumire este format─â din dou─â cuvinte, acestea vor fi desp─âr╚Ťite prin cratim─â (ex: Caras-Severin@anofm.gov.ro).

C├ót reprezint─â ╚Öi cine pl─âte╚Öte indemniza╚Ťia pentru ╚Öomajul tehnic

- Angajatorii, care sunt direct afecta╚Ťi de m─âsurile impuse, odat─â cu declan╚Öarea st─ârii de urgen╚Ť─â, vor putea beneficia, din bugetul asigur─ârilor pentru ╚Öomaj, de plata indemniza╚Ťiilor.

Acestea reprezint─â 75% din salariile brute acordate pe baza Legii bugetului asigur─ârilor sociale de stat pe 2020. Important de re╚Ťinut este c─â se acord─â doar pentru cel mult 75% dintre angaja╚Ťii care au contracte active la data intr─ârii in vigoare a OUG.

- Cei afecta╚Ťi indirect, dar ale c─âror ├«ncas─âri au sc─âzut cu cel pu╚Ťin 25% fa╚Ť─â de primele dou─â luni ale anului ╚Öi care nu au capacitatea financiar─â pentru a pl─âti to╚Ťi salaria╚Ťii, vor putea beneficia de m─âsurile prev─âzute de OUG 30/2020.

Vorbim, mai exact, despre plata ╚Öomajului tehnic din bugetul asigur─ârilor pentru ╚Öomaj, pentru cel mult 75% dintre angaja╚Ťi care au contracte active la data intr─ârii ├«n vigoare a OUG.

Cite╚Öte ╚Öi: 

https://www.click.ro/news/national/somajul-tehnic-6-lucruri-pe-care-trebuie-sa-le-stii-daca-patronul-te-trimite-acasa-ce

https://www.click.ro/news/national/coronavirusul-ar-putea-sa-ne-bage-somaj-tehnic-ce-inseamna-si-cum-ne-afecteaza

https://www.click.ro/news/national/ce-se-intampla-cu-nuntile-programate-ale-romanilor-anuntul-disperat-al-floristilor

https://www.click.ro/news/national/transportatorii-atrag-atentia-peste-2000-de-soferi-de-camioane-intra-zilnic-izolare

kate middleton 4 jpg
cub lili sandu animat gif
cub adrian alexandrov png
BeFunky collage (18) jpg
vangelis afp jpg
anna lesko
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
Arde cruci╚Ö─âtorul de rachete Moskva, cea mai important─â nav─â rus─â din Marea Neagr─â/ Ucrainenii sus╚Ťin c─â au lovit nava cu dou─â rachete, ru╚Öii spun c─â a existat doar un incendiu la bord jpeg
mc donalds jpeg
allergy g3d6759da5 1920 jpg
kate middleton 4 jpg
Ma╚Öin─â de Poli╚Ťie din Germania jpeg
politia locala jpeg