Tensiuni în Coaliție: Ce se va întâmpla cu certificatul COVID?

Certificatul COVID naște tensiuni în Coaliție. Dacă PNL susține adoptarea cât mai rapidă a proiectului de lege pentru certficatul COVID, liderul PSD este de părere că ar exista anumite probleme de neconstituționalitate, în condițiile în care deja este târzie adoptarea acestuia. 

florin catu jpeg

Conform unor surse „Adevărul”, preşedintele  PNL, Florin Cîţu, va propune la viitoarea şedinţă a Coaliției de guvernare ca proiectul de lege pentru Certificatul COVID, depus de el şi Kelemen Hunor, să fie adoptat de Camera Deputaţilor.

Asta în condițiile în care, cu o seară în urmă, președintele PSD, Marcel Ciolacu a anunţat că este cam târzie acum adoptarea certificatului COVID, dat fiincd că valul 5 a început deja în România. Ciolacu a vorbit de anumite probleme de neconstituţionalitate a acestuia.

De asemenea, Ciolacu a precizat că acest certificat nu trebuie să fie singurul instrument pentru combaterea pandemiei de coronavirus. 

Certificat COVID în domeniile sănătate, MAI și MApN 

Florin Cîţu vrea să le ceară celorlalţi lideri ca toate partidele Puterii să sprijine proiectul de lege în forma iniţială. Mai precis, aplicarea Certificatului COVID la locul de muncă pentru domeniile sănătate, angajaţii Ministerului Afacerilor Interne şi cei din din Ministerul Apărării Naţionale, susţin surse liberale pentru „Adevărul”. 

Ce prevede proiectul de lege

Proiectul de lege pentru introducerea certificatului verde la locul de muncă spune că angajaţii au cinci opţiuni pentru a fi acceptaţi în incinta unde îşi defăşoară activitatea:

  • pentru persoanele vaccinate cu cel puțin o doză, cu valabilitate pe perioada stabilită pentru efectuarea schemei complete de vaccinare.
  • pentru persoanele vaccinate cu schemă completă de vaccinare, cu valabilitate pe perioada stabilită pentru schema completă de vaccinare.
  • pentru persoanele infectate cu SARS-COV 2, cu valabilitate de 180 de zile de la data primului rezultat pozitiv la testul pentru SARS-CoV-2, înregistrat în platforma informatică „Corona-forms".
  • pentru persoanele testate cu test antigen rapid înregistrat în platforma „Corona-forms", cu rezultat negativ, cu valabilitate de 48 de ore de la efectuarea testului.
  • pentru persoanele testate cu test NAAT/PCR, înregistrat în platforma informatică „Corona-forms", cu rezultat negativ, cu valabilitate de 72 de ore de la efectuarea testului.

Angajaţii nevaccinaţi vor primi 15 vouchere de la stat pentru a îşi face teste antigen.

Certificatul verde va fi cerut la muncă dacă numărul cazurilor de Covid-19 crește cu un coeficient săptămânal mediu de cel puţin 1,5 ori timp de trei săptămâni consecutive la nivel național. În cazul în care numărul cazurilor scade timp de 3 săptămâni, iar incidența la nivel național este sub 1 la mie, se renunţă la document.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net