Țineți-vă bine! „Vom avea peste 25.000 de cazuri pe zi săptămâna viitoare”

#Coronavirus

Prognoză sumbră a medicului și cercetătorului timișorean Octavian Jurma. Încă de săptămâna aceasta vom ajunge la 10.000 chiar 15.000 de cazuri pe zi, iar de săptămâna viitoare vom depăși „cu certitudine” 25.000 de infectări zilnice.

Rămâne de văzut dacă putem testa în ritmul în care se îmbolnăvesc oamenii
Rămâne de văzut dacă putem testa în ritmul în care se îmbolnăvesc oamenii

Creștere șocantă a numărului de infectări

Valul Omicron pare să crească într-o săptămână cât creștea valul Delta în 4 „Chiar dacă această creștere se reduce la jumătate, zilele imediat următoare tot vom depăși cu certitudine 10.000 de cazuri pe zi. Dacă tendința de creștere se menține (lucru foarte probabil), vom depăși 15.000 de cazuri pe zi și e posibil săptămâna asta să depășim deja recordul atins în valul 4, de 18.863 de cazuri. Da, este o creștere șocantă a numărului de infectări. Atât de rapidă, încât este greu de procesat mental și emoțional”, a scris Jurma pe pagina sa de Facebook.

Vom bate recordul: 25.000 de cazuri săptămâna viitoare

Iar avalanșa COVID nu se va opri aici. „De săptămâna viitoare, vom depăși cu certitudine 25.000 de cazuri pe zi și e posibil să atingem și limita capacității de testare, în jurul a 30.000 – 40.000 de cazuri pe zi”. Mai exact, nu putem noi testa cât poate Omicron să infecteze.

Urmează să crească și Curba internărilor

Deocamdată, nu va fi presiune pe spitale. „Numărul de spitalizări va crește ușor încă din această săptămână, însă abia de săptămâna viitoare valul va izbi în forță spitalele. De obicei, valul de internări debutează în medie la 2 săptămâni după valul de infectări, iar cel al deceselor după 3 săptămâni”, ne explică medicul.

Vor fi tot mai mulți copii în spitale

Din păcate sunt afectați tot mai mulți copii. Potrivit specialistului, săptămâna trecută, numărul spitalizărilor la toate categoriile de vârstă a crescut cu 3.6%, dar în rândul copiilor a crescut cu 69%. „De săptămâna viitoare vom vedea și impactul deschiderii școlilor în format fizic. Vedem că virusul și-a ținut promisiunea și a sosit în forță așa cum a anunțat în urmă cu o lună. Pandemia este în continuare mult mai predictibilă decât clasa politică și autoritățile”.

image
image
image
image
image
image
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net