Tragedie în Bihor! Copil de 8 ani, înecat în timpul cursurilor de înot în fața instructorului și a tatălui

Din ce în ce mai multe tragedii au loc la piscinele publice iar cele mai multe victime sunt copiii sub 14 ani. Ultima întâmplare este însă ieșită din comun, deoarece s-a petrecut la un curs de înot, la o piscină din localitatea bihoreană. Victima este un copil în vârstă de 8 ani.

Bazinul de înot din orașul bihorean Ștei
În acest bazin din orașul Ștei s-a înecat băiețelul de 8 ani. Foto: cjbihor.ro

Drama a avut loc luni, 19 august la orele amiezii, era ora 16.45. Un apel la telefonul de urgenţă 112 semnala o situație gravă la bazinul de înot din Ștei,  iar la faţa locului au ajuns echipaje de medici şi patrule de poliţişti din localitățile Vaşcău şi Nucet. Un copil a fost scos în stare de inconștiență din apă. 

Copilul a fost scos din bazin în viață dar a murit pe marginea bazinului

Victima, un băieţel în vârstă de 8 ani, participa la un curs de înot organizat de un instructor privat, care închiriase bazinul aflat în administrarea Primăriei Ştei şi construit în curtea unei şcoli din oraş. Complexul acvatic din Ștei are două bazine de înot didactice de dimensiuni 25×12.5 m, respectiv 6×12.5 m, cu grupuri sanitare, vestiare și tribune. Valoarea investiției s-a ridicat la 7,398 milioane lei, cu TVA inclus iar bazinele au fost finalizate în acest an. 

Potrivit unor martori citați de ebihoreanul.ro, băieţelul venise cu tatăl său la curs şi i s-ar fi făcut rău în timp ce era în apă în condiții încă neelucidate. Copilul a fost scos în viaţă din bazin, iar instructorul a sunat imediat la 112, dar copilul şi-a pierdut cunoştinţa. Medicii sosiţi la faţa locului au încercat mai bine de o oră să-l resusciteze, însă, din nefericire, fără succes. După ora 18, medicii au fost nevoiţi să-i declare decesul. 

Ce spun polițiștii care anchetează cazul

Cazul a fost preluat de poliţiştii din Ştei, care vor continua cercetările sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş. 

Conform unui comunicat transmis de purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Bihor, comisar-şef Alina Fărcuţa, băieţelul decedat era din comuna Lunca iar cazul este cercetat acum drept ucidere din culpă. 

"Polițiștii din Ștei continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuș, sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, pentru stabilirea cauzei și împrejurărilor producerii tragicului eveniment", a transmis pentru ebihoreanul.ro, purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Bihor. 

Copil înecat în piscina pensiunii 

Pe 23 iulie, un copil în vârstă de 3 ani din Roman, județul Neamț, s-a înecat în piscina unei pensiuni din Delta Dunării, localitatea Dunavățu de Jos. Totul s-a petrecut într-un moment de neatenție din partea părinților. Șocant este modul în care s-a înecat copilul: martorii povestesc că deși avea colac, a efectuat un salt și a scăpat prin gaura cercului de cauciuc. Drept este și că ambulanța a venit râziu, după ce a parcurs până la caz 46 de kilometri. 

Avea un colac, și părinții erau în preajma lui, dar nu au observat că băiețelul a vrut să treacă din bazinul pentru copii, în cel cu adâncime mare. În saltul făcut, s-a răsturnat și a rămas scufundat, aproape un minut, până să îl vadă cei mari și să-l ridice. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
kate middleton rochie foto profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
jon bon jovi salvator jpg
Alfred Bulai este escortat de polițiști în afara secției 2 de politie din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
restaurant  jpg
durere de burta_shutterstock 1969566202 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
1 leon danaila despre cance jpg jpeg
dieta jpg
Nave naziste in Dunare scoase la suprafata din cauza secetei  FOTO AFP (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net