Tragedie la Sibiu. O tânără mamă a murit după ce a făcut mastită. Cu o zi înainte medicii au trimis-o acasă

Ultima actualizare:

O tânără mamă, care născuse de 6 zile la o clinică privată din Sibiu, a murit cu zile. Ea a făcut mastită, o afecțiune care apare la femeile care alăptează și a trecut prin mari chinuri. A ajuns la două spitale de trei ori pentru a fi ajutată în procesul de lactație, potrivit presei locale care a scris pe larg despre tragedie. Femeia, în vârstă de 32 de ani a născut un copil sănătos pe data de 30 martie. Au apărut însă probleme la alăptat, iar acestea i-au adus moartea.

A făcut infecție în timp ce alăpta

image

Betina Balteș este tânăra mămică în vârstă de 32 de ani, din Șelimbăr, care a murit la Spitalul Județean de Urgență Sibiu, după ce s-a confruntat cu probleme în procesul de stimulare a lactației.

Cu câteva zile înainte de tragedie, ea a revenit la clinica privată, unde a născut, pentru a primi ajutor în mastita care se intalase, o afecțiune care apare la femeile care alăptează, în primele 6-12 săptămâni de la naștere.

Asistentele specializate au aplicat masajul local dar, din păcate fără rezultate.

Pe 4 aprilie, tânăra mamă a ajuns de urgență la Spitalul Județean de Urgență din Sibiu. Aici, a fost consultată la secția de Obsterică-Ginecologie. A primit o rețetă pentru un antibiotic.

24 de ore mai târziu, tânăra a revenit la UPU, unde medicii au consultat-o din nou și au descoperit că pacienta era în șoc septic. Tânăra a decedat după ce a făcut trei stopuri cardio-respiratorii.

„Nu se poate să te ducă cu ambulanța la spital și după să te trimită acasă. Nu a primit nici o explicație. Te duci la spital și te apucă frica. Fata a născut cu cezariană la un spital, copila a fost bine, însă nici la clinica privată și nici la Spitalul Județean nu au ajutat-o să alăpteze, iar tânăra a făcut mastită”, a transmis o rudă a mamei decedate la Spitalul Județean de Urgență din Sibiu, scrie Ora de Sibiu.

Explicațiile reprezentanților Spitalului Județean Sibiu

„Pacienta în vârstă de 32 de ani, lăuză care a născut în urmă cu o săptămână la altă unitate sanitară, s-a prezentat joi, 4 aprilie, în jurul orei 18:50, la serviciul de urgență al Secției Obstetrică-Ginecologie. Era în stare bună, nu prezenta febră sau semne care să ridice suspiciuni, având sânii angorjați. I s-a prescris o rețetă cu antibiotic, cu indicații de reevaluare, dacă i se schimba starea de sănătate.

Pacienta s-a prezentat la SCJU Sibiu încă odată, vineri, 5 aprilie, în jurul orei 19:00, în stare extrem de gravă – cu fenomene clinice de șoc toxico-septic și insuficiență multiplă de organe și sisteme. I s-au făcut investigații și s-a procedat la acordarea tratamentului de specialitate, intervenindu-se și chirurgical. Pe cursul nopții, evoluția a fost nefavorabilă cu accentuarea progresivă a stării de soc și a insuficienței multiple de organe și sisteme prezentă la internare. Pacienta a făcut trei stopuri cardio-respiratorii, al treilea dintre ele nemaiputând fi resuscitat. Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor medicilor, a fost declarat decesul.

Comisia de etică a spitalului se va întruni din oficiu, procedură standard în astfel de cazuri deosebite. Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate”, a transmis purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență, din Sibiu, Cristina Bălău, potrivit sursei citate.

Mesajul Bisericii Baptiste Betania Sibiu

Biserica Baptistă Betania Sibiu a făcut o postare pe pagina de facebook în memoria Betinei Balteș.

„Jertfa unei inimi de mamă cunoaște dăruire și iubire ce trec dincolo de “aici “ și “acum”. Aducând pe lume un dar ceresc, Betina Balteș a cunoscut bucuria deplină de a fi mamă, cu un zâmbet ce mereu a caracterizat-o, deși durerile din trup au fost mereu prezente. Aşa o cunoaștem toți cei ce am întâlnit-o măcar odată în viața: plină de nădejde, blândă și veselă! A luptat pentru viața ei până în ultima clipa cu un zâmbet cald”, se arată pe pagina de facebook a Bisericii Baptiste Betania Sibiu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
ayrton senna 30 ani de la moartea lui jpg
image png
439200637 840468834788027 9054120070225781105 n jpg
familie fericita in natura jpg
gradina pixabay jpg
simona bucura oprescu ministrul muncii jpg
faina jpg
1 maioneza de post cu cartofi jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net