Trâmbițata recalculare vine cu erori uriașe. Cu cât s-a trezit o pensionară: „Să mi se facă rău”

Un șir lung de erori pare să fie recalcularea atât de mult așteptată și discutată. Sute de pensionari s-au plâns că deciziile sunt pline de greșeli. Sumele sunt mult diferite față de ceea ce se așteptau după toate explicațiile date la televizor. Responsabilii s-au lăudat că marea recalculare va aduce bani în plus la peste 80% dintre pensionari. Pentru o femeie a fost mult prea mult: peste 10.000 de lei în plus.

Sute de decizii de recalculare greșite

Deciziile au sosit acasă la pensionari. Multe sunt greșite. Foto: Poșta Română
Deciziile au sosit acasă la pensionari. Multe sunt greșite. Foto: Poșta Română

Dedciziile care conțin noile valori ale pensiilor după recalculare, au început să ajungă la pensionari încă de acum câteva zile. Până acum s-au adunat sute de plângeri la casele de pensii. Oamenii reclamă că documentele conțin erori, unele chiar uriașe.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat în ședința de Guvern că deciziile cu calcule greșite vor fi corectate și a dat din nou asigurări că niciun pensionar din România nu va primi o pensie mai mică decât înainte de recalculare.

Pensionarii vor primi acum încă un document oficial de la Casa de Pensii care să le aducă asigurarea că pensia lor nu va fi în niciun caz mai mică din septembrie.

Vreau ca tuturor pensionarilor să li se trimită zilele viitoare un document oficial prin care să fie informați despre faptul că, oricare ar fi calculul legat de contributivitate, pensia lor nu scade. Românii trebuie să aibă garanția că nu scade nicio pensie și orice greșeală se poate repara și orice sumă se recuperează", a transmis Marcel Ciolacu.

„Când am văzut 100 de milioane, să mi se facă rău”

O femeie a semnalat poate cea mai mare eroare de până acum din deciziile cu noile pensii. De la o pensie de nici 2000, ea s-a trezit că are de încasat peste 10.000 de lei.

”M-a greșit acolo, să vă spun, și ce credeți că mi-a trecut? Că am de primit o sută de milioane. Eu, când am auzit că am de plătit o sută de milioane, m-am speriat. Primesc o sută de milioane, de unde dau banii înapoi?”.

Speriată că ar putea primi acești bani și apoi ise vor cere înapoi, femeia a dar fuga la Casa de Pensii. Acolo a arîtat enormitatea: că avea de primit o pensie de 10.284 de lei.

Eu cand am vazut o sută de milioane acolo, să mi se facă rău. Mi-a calculat numele la altă persoană. La mine spune, aici, 10 ani pe care nu i-am cotizat, care eu nu am avut întrerupere. De unde suma asta să o primesc eu? Cât e aici? 10284? A văzut domnul și a zis: da, e recalculat greșit, faceți cerere și așteptați să vină alta acasă”, a povestit Zoica Gheorghe pentru Protv.

Femeia a lucrat 35 de ani, însă anii de vechime nu sunt trecuți corect, iar calculul este greșit.

O altă pensionară s-a trezit cu o mărire de 40 de lei. „Un sac de cartofi”

Cât aveam înainte? 2611 lei și să vă arăt cât a venit acum. 2654. Da. Un sac de cartofi, v-am zis, atât. Și câți or fi ca mine. Sunt foarte mulțumită am venit să le redau lor cartofii pe care mi i-au dat mie, să îi restitui înapoi.”

La alți pensionari eroarea este în anii de vechime. Un bărbat din Târgu-Jiu s-a trezit cu un an în minus la vechime.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Autorul atacului de la Palatul Parlamentului  Imagine amator jpg
2014 Nysa, stare miasto 03 JPG
gunoi freepik jpg
oase jpg
nucsoara istock jpg
complice crime constanta jpg
swan 200461 1280 jpg
femeie cu caine langa calorifer 2251084105 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net