Trei cetățeni străini au fost răpiţi din Bucureşti şi sechestraţi într-un apartament din Braşov. Suma cerută pentru eliberarea lor

Ultima actualizare:

Trei cetățeni străini angajați în România au fost răpiți în București și duși în Brașov, unde au fost ținuți captivi într-un apartament. Răpitorii au contactat familiile celor trei bărbați și le-au cerut 10.000 de euro pentru eliberarea acestora.

Trei cetățeni străini au fost răpiţi din Bucureşti
Trei cetățeni străini au fost răpiţi din Bucureşti

Initial, autoritățile din București au aflat doar despre răpirea și sechestrarea cetățeanului pakistanez, după ce răpitorii au cerut o sumă de răscumpărare de la familia sa.

După o investigație, polițiștii au descoperit și i-au prins pe răpitori în Brașov, surprinzându-i în flagrant când se deplasau cu mașina. În mașină, pe lângă cetățeanul pakistanez răpit, a fost găsit și un cetățean indian, de asemenea răpit pentru răscumpărare.

Cele trei victime sunt angajate în București / foto: Politia Romana
Cele trei victime sunt angajate în București / foto: Politia Romana

Ancheta a relevat ulterior că un al treilea bărbat răpit a reușit să scape din apartamentul din Brașov, coborând pe o țeavă de scurgere de la etajul patru. Acesta este în prezent căutat de autorități.

Poliția a deschis un dosar penal

Pe 13 februarie 2024, polițiștii Capitalei și ai Direcției Operațiuni Speciale au prins în flagrant doi bărbați, cu vârstele de 24 și 37 de ani, implicați într-un caz penal referitor la răpire și șantaj. Inițial, un bărbat străin a alertat poliția că un tânăr, de asemenea cetățean străin, a fost răpit pentru răscumpărare.

Ulterior, s-a aflat că ruda tânărului a fost contactată de indivizi care au cerut o sumă de bani pentru eliberarea acestuia. Ancheta a arătat că victima și-a fost agresată fizic în timp ce i se solicita răscumpărarea.

O parte dintre infractori au fost interceptați într-un vehicul în Brașov, iar două dintre victime au fost găsite în mașină, fiind eliberate. Al treilea bărbat răpit a fost identificat ca fiind evadat din apartamentul din Brașov. Mai multe probe au fost colectate de la locația unde au fost găsite cele două persoane răpite.

Investigațiile au dezvăluit că și un al treilea bărbat, de altă cetățenie, a reușit să scape în dimineața de 13 februarie, escaladând geamul unui balcon.

Toate persoanele implicate au fost supuse audierilor, iar în continuare, măsurile legale corespunzătoare vor fi luate împotriva celor doi suspecți. Polițiștii din Brașov și din Sectorul 5 au participat la acțiunile specifice. Cercetările sunt în curs, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, pentru infracțiunile de răpire și șantaj.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net