TVR, anunț oficial despre scandalul voturilor de la Eurovision: «România a acordat punctaj maxim Moldovei»

Ultima actualizare:

TVR a oferit o reacție oficială cu privire la scandalul voturilor de la Eurovision, după ce votul României a fost anulat și înlocuit cu votul agregator, astfel cele 12 puncte fiind au fost alocate Ucrainei. 

TVR, anunț oficial despre scandalul voturilor de la Eurovision
TVR, anunț oficial despre scandalul voturilor de la Eurovision

TVR a oferit un comunicat oficial, în ceea ce privește anularea de către EBU (Uniunea Europeană de Radio și Televiziune), a votului din partea juriului român la Eurovision. EBU a anulat votul juriului din șase țări, printre care s-a aflat și România. Voturile anulate au fost înlocuite cu votul agregator, astfel cele 12 puncte au mers la reprezentanta Ucrainei. 

Citește și Mihai Trăistariu, revoltat după Eurovision: «E o făcătură, nu e ceva real!»

TVR a dezvăluit, într-un comunicat de presă oficial, ce anume s-a întâmplat de fapt în timpul transmisiunii live din finala Eurovision și face acuzații dure către EBU. 

TVR, anunțată că votul României a fost anulat

Uniunea Europeană de Radio și Televiziune, EBU, a făcut, inițial, un anunț ce i-a revoltat pe reprezentanții TVR, în care declara că voturile din șase țări au fost anulate, din cauza unor ,,nereguli la votare". 

,,România nu a fost nominalizată explicit pe lista celor șase țări, nici nu a primit, la încheierea celei de-a doua semifinale, cea la care se precizează identificarea unor “modele de vot neregulate”, o comunicare oficială referitor la o suspiciune a organizatorilor privind votul juriului din România", se arată în comunicat. 

Juriul din România a votat pentru Moldova

TVR spune că jurații din România au oferit cele 12 puncte Moldovei și acuză că ,,regulile au fost schimbate în timpul jocului". 

Potrivit TVR, EBU nu numai că a anulat votul juriului din România, dar nici măcar nu a permis prezentatoarei Eda Marcus să anunțe oficial punctajul. 

,,În cursul zilei de sâmbătă, responsabilul cu votul din partea TVR a participat la două teleconferințe cu organizatorii pentru stabilirea regulilor de prezentare/poziționare/citire ale Edei Marcus. 

De asemenea, a participat la repetiția de transmitere a rezultatului juriului, fără a primi vreo comunicare referitoare la eventuale suspiciuni sau intenția organizatorului de a opera modificări asupra votului juraților României.

Așadar, regulile au fost schimbate în timpul jocului, fără ca participanții să fie anunțați în prealabil, aceștia aflând în timpul transmisiunii că unele voturi ale juriilor naționale au fost modificate de organizator”, a transmis TVR.

TVR cere explicații către EBU

TVR cere în mod oficial explicații Uniunii Europeane de Radio și Televiziune, pentru a clarifica motivele ce au determinat ca votul juriului din România să fie anulat și înlocuit cu  ,,substitut” calculat într-un mod netransparent”.

TVR suține căa trimis o solicitare către EBU pentru corectarea situației și va lua măsuri în acest sens.

Citește și Ucraina a câștigat Eurovision 2022! Cine este Kalush Orchestra, trupa care a obținut un număr record de voturi

,,În acest context ieșit din comun, care ne-a surprins neplăcut, TVR a solicitat organizatorilor ESC să ne furnizeze, în mod oficial, motivele concrete pentru care au înlocuit punctajul juriului din România cu un “substitut” calculat într-un mod netransparent. În funcție de răspunsul care ne va fi trimis, TVR își rezervă dreptul de a lua măsuri pentru corectarea situației create.

În ciuda acestei situații ieșite din comun, reprezentanții României și-au meritat din plin participarea în finală, wrs a susținut un moment impecabil la fiecare apariție pe scenă, primind reacții foarte bune în sală, în mediul online sau la întâlnirile cu jurnaliștii.", se mai arată în comunicat. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net