Ucrainenii își riscă viața în Munții Maramureșului pentru a nu lupta în război

Nu este săptămână în care salvamontiștii și polițiștii de frontieră să nu găsească pe potecile periculoase și deseori înzăpezite din Munții Maramureșului bărbați din Ucraina care fug pentru a nu fi duși pe front. Ultimul exemplu s-a înregistrat luni, când doi bărbați, tată și fiu au cerut ajutor după ce nu au mai putut înainta.

 Salvamontiștii au ajuns pe jos la cei doi ucraineni
Zăpada de pe munte a silit salvatorii să își abandoneze mașinile. Captură stirileprotv.ro

Cei doi cetăţeni ucraineni, tată și fiu sunt în vârstă de 52 de ani şi, respectiv, 23 de ani și au fost găsiți în zona Vârfului Poloninca, Bistra. Pentru găsirea celor doi ucraineni s-au deplasat la fața locului o echipă a Salvamont Maramureş și una a Poliției de Frontieră care au urcat prin zona Bistra. 

Cum au aflat românii de cei doi dezertori 

„Aceştia au reuşit să treacă frontiera şi se află undeva la aproximativ 400 de metri pe teritoriul României într-o zonă cu acces dificil. Prin apelul dat la 112 ucrainenii solicită ajutor de urgenţă spunând că nu au provizii şi apă, îi doare capul şi le este frig, nefiind echipaţi corespunzător, şi se tem să nu fie prinşi de grănicerii ucraineni", a dezvăluit luni, directorul Serviciului Public Judeţean (SPJ) Salvamont Maramureş, Dan Benga conform stirileprotv.ro 

Filmul recuperării povestit de șeful Salvamont Maramureș 

Cele două echipe plecate în recuperarea celor doi ucraineni au fost nevoite să şi abandoneze mașinile din cauza stratului gros de zăpadă și să urce pe jos până la cei doi ucraineni.„Salvatorii montani au ajuns pe schiuri de tură la cei doi ucraineni.

Aceştia sunt in hipotermie uşoară, flămânzi şi însetaţi. Colegii salvatori montani le-au dus ceai fierbinte, batoane energizante şi hrană, folii termice de protecţie, iar ulterior vor organiza coborârea terestră din munte", a declarat Dan Benga conform sursei citate.  

Din locul în care și-au abandonat mașinile, salvamontiștii și polițiștii de frontieră au mai mers două ore până la victime.„Norocul lor a fost că i-am găsit repede și i-am coborât din munte, fiind uzi și extenuați. Erau.căutați cu elicopterul de vecinii ucrainieni pe zona de frontieră” a spus Benga pentru ziarmm.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net