Un ieșean a comandat 569 de pizza în 2023 și a adus România pe un loc surpriză în topul mondial. Bucureștiul este peste Roma

În București și în marile orașe din țară livrările de pizza la domiciliu sau la locurile de muncă au ajuns la un număr impresionant. Nu este niciun dubiu că românii sunt mari amatori de pizza, dar cine ar fi crezut că numărul comezilor din București le întrece pe cele din Roma sau Barcelona. Cea mai tare informație vine de la Iași unde un român a comandant nu mai puțin de 569 de pizza în decursul anului 2023 și a adus România pe un loc surpriză în topul mondial.

image

Orașele cu cei mai mari iubitori de pizza, după București sunt Cluj-Napoca, Iași, Constanța, Oradea și Brașov. Aici numărul comenzilor este în creștere, iar la București și Cluj acestea le depășesc pe cele din Roma sau Barcelona, potrivit analizei realizate cu ocazia Zilei Internaționale a Pizzei.

Cea mai mare comandă

Când vine vorba despre cei mai fervenți fani ai pizzei, un bărbat din Iași este câștigătorul titlului de cel mai mare fan al acestui produs. Într-un singur an, 2023, el a plasat nu mai puțin de 569 de comenzi de pizza, depășind recordul precedent. Această impresionantă cifră demonstrează că pasiunea pentru pizza nu cunoaște limite în rândul românilor.

Cea mai scumpă comandă

În ceea ce priveşte gusturile, românii rămân fideli sortimentelor tradiţionale, cele mai comandate tipuri de pizza fiind Diavola, Quattro Stagioni, Quatro Formaggi, Margherita şi Capriciosa.

Vinerea şi sâmbăta sunt zilele preferate pentru comenzile de pizza, 32% din totalul comenzilor fiind plasate doar în aceste zile.

Mai mult, momentul de consum preferat este cina, în intervalul orar 19:00 şi 21:00 fiind plasate mai mult de o treime din totalul comenzilor.

"Minutul de aur" s-a înregistrat în data 20 decembrie 2023 la 11:57, când s-a comandat, în medie, o pizza la fiecare 3 secunde şi jumătate.

Cea mai scumpă comandă, în valoare de 3.958 lei, a fost plasată anul trecut de către un utilizator din Constanţa.

Pe ce loc se află România în lume la comenzile de pizza

Conform unui raport recent al unei aplicații de livrare, românii se situează pe locul al doilea în lume la numărul de comenzi de pizza, și pe primul loc în Europa de Sud-Est. Capitala țării, București, rămâne lider în domeniu, depășind orașe precum Roma sau Barcelona în privința cantității de pizza comandată.

Iarna rămâne anotimpul în care se comandă cele mai multe pizza în România. La nivel anual, rata de consum a fost constantă, iar data de 8 martie rămâne ziua în care au fost livrate cele mai multe pizze: peste 24.000.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net